Да научим повече за хипнозата: Вонящото памучеЕдин от най-популярните експерименти

...
Да научим повече за хипнозата: Вонящото памучеЕдин от най-популярните експерименти
Коментари Харесай

Интересни факти за хипнозата

Да научим повече за хипнозата:

Вонящото памуче

Един от най-популярните опити в хипнозата е следният: в огромна стая събират доста хора, а уредниците взимат парче памук и го напояват с непозната течност. След това оповестяват на публиката, че памукът скоро ще стартира да отделя доста неприятна миризма и който я усети, би трябвало да вдигне ръка. След няколко минути седящите на първия ред стартират да подвигат ръце; включват се и хората от втория ред, а след тях реагират и тези на третия. Някои от присъстващите даже стартират да се усещат в действителност зле и желаят да излезнат от стаята, до момента в който другите си запушват носа със свободните ръце. Истината е, че парчето памук е напоено с вода и не отделя никаква миризма.

Хипнотизаторите не са магьосници

 

Мнозина имат вяра, че хората, които владеят хипнозата, имат някакви свръхестествени сили. Това въобще не е по този начин. В реалност, те са хора, които имат нужните знания и умения. Хипнотизаторът просто умее да кара индивидът да се отпусне и да отхвърли психическите бариери.

Същността на алергията

Интересен факт: когато човек е в положение на внушаемост, у него към този момент няма алергични реакции. Изовдът е явен: алергията зависи от човешкото схващане.

В внушаемост изпадат тези, които в действителност го желаят

Ако човек не желае да бъде замаян, при него хипнозата няма да проработи. Необходимо е предпочитание и мотивация, без която участникът просто не може да изпадне в положение на внушаемост.

Някои са по-лесни

Някои хора са доста по-лесно податливи на подстрекателство. Тях не е доста мъчно да ги убедиш, че да вземем за пример са известни музиканти или спортисти.

 

 

 

 

Хипнозата оказва помощ на бизнеса

В Австралия са доста известни курсовете по внушаемост. Те са предопределени най-много за чиновници на бижутерски магазини и банкери. В тези курсове служащите се образоват по какъв начин могат бързо, при положение на нахлуване, да хипнотизират крадеца.

Всеки от нас се самохипнотизира

Учени са потвърдили, че всеки човек може да се самохипнотизира. Всеки от нас изпада в временен транс в друго време от деня. Това е метод, по който мозъкът ни се защищава от другите натоварвания.

И известните се хипнотизират

До хипнозата опират даже звездите от шоубизнеса. Преди време Дрю Баримор посредством внушаемост опита да се пребори със зависимостта си към опиатите. И Фърги, вокалистката на „ Black Eyed Peas “, употребява на няколко пъти методите на хипнозата, с цел да се оправи с алкохолизма си.

Хипнозата като анестезия

През 19 в. някои хирурзи са употребявали хипнозата вместо анестезия. Така по време на интервенция пациентът не изпитвал болежка.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР