"Да дойдат редовните избори и един месец преди това правителството

...
"Да дойдат редовните избори и един месец преди това правителството
Коментари Харесай

Тома Биков: Притеснявам се, че има един инстинкт за Народен съд

"Да дойдат постоянните избори и един месец преди този момент държавното управление по устав ще си подаде оставката. Следващите шест месеца са извънредно значими, а в случай че подадем оставка, България няма да има паралмент, който да одобри нито една антикризисна мярка.

Разбирам настояванията на митинга, само че да подадем оставка значи да тласнем страната в безпорядък ", това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Протестите трансформираха дневния ред на България, за положително или неприятно, и в този момент евентуално ще имаме по-малко сила да се оправим с икономическата рецесия. За страдание, това ще продължи и след изборите, съобщи Биков.

Той разяснява и събирането на подписите за внасяне на плана на ГЕРБ за нова Конституция в Народното събрание и изненадващата поддръжка от партията на Веселин Марешки "Воля ".

Всяка партия си преценя какво да поддържа. И с Обединените патриоти имахме избрани разлики и отстъпихме по някои от тематиките.

В този парламент не се води спор за нова Конституция, а за това дали да бъде свикано Велико национално заседание. Ако има избори за Велико национално заседание, българите ще дефинират кой да влезе в него.

Марешки се беше оповестил срещу конституционния план. Според мен предлагането за концесията е придвижено преди диалозите за конституционния план, уточни депутатът от ГЕРБ.

Длъжни сме да предложим всички решения, които могат да оказват помощ за излизане от политическата рецесия.

Проектът за нова Конституция е инструмент за възобновяване на политическия разговор, който е пресечен надълбоко.

Есента и зимата ще имаме доста тежка икономическа рецесия. Ако разговорът е пресечен, тя може да прерасне и в политическа и конституционна рецесия, добави той.

Притеснявам се за дълбочината на разделянето в българското общество, а не от това, че някой е излязъл да стачкува. Притеснявам се, че има един инстинкт за Народен съд.

Не може да вкарваме хора в описи и да им споделяме по какъв начин след време ще бъдат съдени. Това го споделя Иво Христов – евродепутат, съобщи Тома Биков.

Има хора, които стачкуват, само че има и хора, които ни поддържат. Проучванията сочат, че към момента сме първа политическа мощ.

Дали ще има машинно гласоподаване или не, в последна сметка гласоподават хората. Нямаме никакъв проблем да победим Българска социалистическа партия и с машини. Ние сме декларирали нашата воля да въведем машинното гласоподаване, само че моето мнение е, че би трябвало да има и авариен вид за гласоподаване с хартиени бюлетини, сподели още Биков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР