Да, датата 8 декември е свързана не само със студентския

...
Да, датата 8 декември е свързана не само със студентския
Коментари Харесай

В деня на любимия ни сладкиш: Апетитни рецепти за брауни!

Да, датата 8 декември е обвързвана освен със студентския празник, само че и с един от най-любимите ни сладкиши - браунито, което през днешния ден отбелязва своя персонален празник.

За приготвянето на брауни съществуват доста предписания. Най-добрите браунис имат хрупкава коричка от горната страна и мека и топяща се в устата вътрешност от вътрешната страна. Тайните за приготвянето на първокласен и апетитен сладкиш са няколко.

На първо място са продуктите – те би трябвало да са хубави, качествени и на стайна температура.

Шоколадът, който се употребява за приготвянето на брауни, би трябвало да е първокачествен и естествен. Използването на млечен води до доста мощен и настойчив усет. Разбира се, има и предписания за брауни, които не включват в състава си шоколад.

От друга страна, доста значим е и процесът на изпичане на браунито. Правилното таймиране е ключът към идеалния десерт.

И откакто е денят на браунито, няма какво да му мислите - отделете 15 мин, с цел да забъркате този неповторим шоколадов сладкиш и да зарадвате всички у дома.

Класически браунис

 В деня на обичания ни сладкиш: Апетитни предписания за брауни!

Необходими артикули: 100 г брашно, 1/2 ч.л. бакпулвер, 1/4 ч.л. сол, 90 г краве масло, 125 г естествен шоколад, нарязан на по-едри части, 200 г захар, 2 огромни яйца (леко разбити), 1/2 ч.л. ванилия на прахуляк (семенца от шушулка), 40 г нарязани на дребно орехи.

Начин на подготвяне: Фурната се загрява на 180°C градуса. Средно огромна тавичка се намазнява леко с масло.

Брашното се пресява в композиция с бакпулвера и солта. Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна, махат се от котлона и им се прибавя захарта. Разбърква се добре и се оставя да се охлади леко.

Когато е охладена, към шоколадовата примес се прибавят яйцата и захарта. Бърка се до приемане на хомогенна и гладка примес. Към нея се прибавят брашното, ванилията и орехите. Отново се разбърква до хомогенизиране.

Получената примес се изсипва в тавата и се пече към 25-30 минути. Повърхността би трябвало да е светла, суха и нежна - вътрешността влажна. Клечката за зъби, забита вътре, излиза леко влажна.

След като е подготвен, сладкишът се оставя да се охлади за към 10 минути в тавата, по-късно се изважда деликатно. Нарязва се и се сервира.

Ананасово-малиново брауни

 Брауни с малини

Необходими артикули: 150 г масло, 4 яйца, 200 г пудра захар, 1 ванилия, 4 с.л. горчиво какао, кокосови стърготини, 100 г орехи, 60 г брашно, 50 г лешници, 150 г маскарпоне, 1 ч.ч. сладкарска сметана, 1/2 ч.ч. захар, 1 ванилия, кората на 1 лимон, свеж ананас (или от консерва), сладко от малини.

Начин на подготвяне: Маслото се разтапя дружно със захарта в тенджерка на котлона. Прибавят се какаото, кокосът и накълцаните на ситно орехи и лешници. Може да се прибавят и бадеми. Разбърква се добре и се овкусява с ванилия. Отдръпва се от котлона и се оставя да изстине.

Когато това стане, се прибавят жълтъкът и разрушените на корав сняг белтъци. Разбърква се добре. Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Пече се в авансово загрята на 160°C фурна 20-30 минути. Вади се и се оставя да изстине изцяло.

Кремът се подготвя, като сметаната се разрушава на сняг благодарение на миксер. Добавя се маскарпонето и захарта и още веднъж се разбърква. Ароматизира се с ванилия и кората от един лимон.

С помощта на железен кръг се режат кръгове от блата. Всяко отрязано кръгче се обръща с меката страна нагоре и още веднъж се поставя в кръга. Както е по този начин, от горната страна се поставя от маскарпоне кремът, като значимото е почти да са с идентична дебелина с блатчето и добре заравнени. След няколко минути кръгът леко се чуква и се повдига деликатно.

Ананасът се почиства от корите и се нарязва на кръгчета или с избрана формичка за сладки. Полученото ананасово кръгче се слага върху крема, а дупката в средата се запълва с малиново сладко.

Най-бързото Брауни

 Рецепти за брауни

Необходими артикули: 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. разтопено масло (маргарин), 1/2 ч.ч. какао, 1 ч.л. ванилия, 4 бр. яйца, 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.ч. орехи (по желание)

Начин на подготвяне: Всички артикули се смесват в купа в реда, в който са дадени. Получената примес се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се във фурна, авансово загрята на 180°C 20-30 минути, или до момента в който съчка за зъби, забодена в центъра, излезе чиста.

А още от нашите най-хубави предписания за брауни може да видите на посочения линк.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР