Да бъде преустановен напредъкът на минните работи в земите, засегнати

...
Да бъде преустановен напредъкът на минните работи в земите, засегнати
Коментари Харесай

Спират разширяването на Пернишкия въглищен басейн

Да бъде прекратен напредъкът на минните работи в земите, наранени от активността на сектор I, небосвод Север на рудник ОРО на Пернишкия въглищен басейн. Такова наставление ще бъде изпратено от Министерството на енергетиката до концесионера – "Мин индъстри " ЕООД, до края на днешния ден.

По мотив създалото се напрежение измежду локалните поданици от няколко пернишки села министърът на енергетиката Теменужка Петкова беседва през днешния ден с представители на концесионера и ги срещна с получено през вчерашния ден в МЕ писмо от Общинската работа по земеделие – Перник. От него излиза наяве, че сега службата прави инспекция по отношение на споразумяване на статута на земите, наранени от добива. До изясняването на въпроса и произнасянето на способените органи, нови площи не би трябвало да бъдат наранени, безапелационна бе министър Петкова. Тя изиска от концесионера информация за подхванатите от него дейности по споразумяване на статута на земите.

По време на срещата представителите на "Мин индъстри " ЕООД осведомиха, че от общо 170 дка аграрни земи, концесионерът е закупил към 120 дка в съсобственост. Придобиването на останалата част е възпрепятствано от множеството притежатели на парцелите, част от които не могат да бъдат открити.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР