Да бъде отменена профилактиката на предупредителните системи за ранно предупреждение,

...
Да бъде отменена профилактиката на предупредителните системи за ранно предупреждение,
Коментари Харесай

Отменят профилактиката на сирените, за да няма паника

Да бъде анулирана профилактиката на предупредителните системи за ранно предизвестие, която обичайно се прави на първи април. Това са предложили от Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на населението” на министъра на вътрешните работи. Това заяви за DarikNews.bg представителят на дирекцията Валентин Кръстев.

Причина за предлагането е интернационалната конюнктура, изясни той. И уточни, че задачата е да не се всява суматоха. Кръстев е безапелационен, че анулацията цели успокоение както за украинските бежанци у нас, по този начин и за българите.

" При тази обстановка, в случай че чуят сигнал за заплаха, сигурно при доста хора това може да докара до суматоха ", уточни Кръстев. Тренировъчни проби на Националната система за ранно предизвестие и обявяване се прави два пъти в годината - в първия работен ден на месец април и на месец октомври в 13.00 ч.

Припомняме, че в края на февруари държавното управление гласоподава отпущането на близо 4 млн.лв. за закупуване на таблетки калиев йодид и за ремонт на системата за ранно предизвестие и обявяване. " Оказа се, че част от сигналната ни система също няма задоволителна опция да работи ", разяснява тогава министър председателят Кирил Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР