Д-р Сунтао Ши от Националния институт по дентална медицина проведе

...
Д-р Сунтао Ши от Националния институт по дентална медицина проведе
Коментари Харесай

Знаете ли, че бебешките зъби могат да спасят живота ви?

Д-р Сунтао Ши от Националния институт по дентална медицина организира изследване и откри, че млечните зъби съдържат десетки скъпи стволови кафези, подобаващи за лекуване на разнообразни болести, написа zdrave.to.

Експерти от цялостен ​​свят от дълго време изследват въздействието на стволовите кафези върху работата на сърцето, мозъка, панкреаса и други значими органи на човешкото тяло.

Екипът на доктор Ши открил, че зъбите за възрастните съдържат единствено един тип стволови кафези, до момента в който млечните зъби (при деца на възраст от 7 до 8 години) се състоят от изцяло разнообразни стволови кафези.

Оказва се, че млечните зъби на дете могат един ден да му спасят живота.

Как се случва това?

Стволовите кафези, открити в пулпата (вътрешността на зъба), могат да дегенерират в неврони, кости и хрущяли (или даже в сърдечните клетки). Тази процедура може да бъде ефикасна по време на диабет вид I, защото стволовите кафези могат да се трансфорат в панкреатични кафези, които създават инсулин.

За да запазите стволовите кафези, които могат да бъдат потребни в бъдеще, би трябвало да извършите следното: замразете зъбите на детето за 48 часа. По този метод ще запазите всички нужни зъбни кафези.

Директор на регенеративната лаборатория по дентална медицина Питър Мъри споделя, че устата и зъбните тъкани могат да бъдат възобновени благодарение на стволови кафези от бебешки зъби. Има специфични услуги, които оказват помощ за съхранението на бебешките млечни зъби, по тази причина се предлага тези зъби да се отстранят от зъболекаря.

Други компании оферират специфични контейнери или опаковки за комфортно предпазване на бебешки зъби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР