Д-р Прокопова стана първият ваксиниран български лекар след здравния министър

...
Д-р Прокопова стана първият ваксиниран български лекар след здравния министър
Коментари Харесай

Д-р Прокопова: Пред очите ми си отидоха хора на 40 - 50 години без да имат сериозни заболявания

Д-р Прокопова стана първият имунизиран български доктор след здравния министър на 27 декември.

" Нацията ни реагира мъчно на новостите, само че аз имам вяра в здравия разсъдък на хората "! Думите са доктор Рада Прокопова, шеф на кардиологично поделение в болница " Св. Анна " в София. 

Защо точно тя стана първата имунизирана лекарка, доктор Прокопова, не знае. Отдава го частично на случайността, частично на обстоятелството, че през ноември отделението й се трансформира в COVID-отделение. И е претъпкано за броени дни.

" При първата доза  - никакви реакции, с изключение на болката от самото инжектиране. При втората доза, фактически имах странични дейности. Вдигнах за малко температура, имах болежка по мускулите, само че никога не мисля, че страничните дейности са нещо друго от при другите имунизации ", споделя тя.

" Ние се превърнахме последователно в по този начин нареченото триажно поделение. Пациентите с тежки пневмонии и тежки вирусни инфекции постъпваха при нас. Доказвайки се, че са с Коронавирус, отиваха на осмия етаж. След което към този момент нямаше опция да бъдем триаж, тъй като болните с ковид в действителност станаха толкоз голямо количество, че се наложи последователно нашия етаж да стане коронавирусно поделение, след което и седмия, и шестия етаж, и хирургията на втория етаж. За три дни, приехме на практика 100 индивида, на 3 етажа. Три етажа се изпълниха за три дни ", спомня си доктор Прокопова.

В отделението й работят 30 души - разграничени съвсем по равно сред лекари, медицински сестри и санитари. Повечето към този момент са преболедували COVID-19. Въпреки това, споделя доктор Прокопова, се ваксинирали. Включително и тя.

" Въпросът с имунизациите за мен е въпрос на отговорност към обществото. Всички ние живеем дружно и в случай че човек смята, че може да има само и единствено персонално мнение, моят съвет е да стане аскет на връх Ком, а не да подлага останалите от обществото на неговите постоянно некомпетентни, нямащи никакво отношение към професионализма отзиви. За да има метод да съществуваме някак дружно, както преди, това общество се нуждае от някакво количество хора - или преболедували, или имунизирани, с цел да може да се отвори естествения живот.

Да чакаме да се разболеят 50-60% от хората е меко казано, първо - наивно, второ е рисково и трето, това не демонстрира доста огромно великодушие. С очите си видях доста хора сред 40 и 50, които не оцеляха, без да имат основни болести, спомагателни. С очите си видях хора сред 30 и 50, които си отидоха със съществени, трайни повреди. Преболедуването надали би трябвало да се възприема като най-прекрасната алтернатива от всички ", счита медикът.

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР