Д женифър Анистън е американска филмова и телевизионна актриса, родена

...
Д женифър Анистън е американска филмова и телевизионна актриса, родена
Коментари Харесай

Дженифър Анистън - любимката на Холивуд

Д женифър Анистън е американска кино и телевизионна актриса, родена е на 11 февруари 1969г. в Шърман Оукс, регион на Лос Анджелис. Баща ѝ Янис Анастасакис (Джон Анистън) е от гръцки генезис и е артист, прочут с ролята си в сапунения сериал „ Дните на нашия живот “. Той сменя гръцкото си име Анастасакис на по-американски звучащото Анистън.

Семейството на актрисата прекарва една година в Гърция и се връща в Съединени американски щати, където се открива в Ню Йорк.

Родителите ѝ се развеждат, когато е на 9 и тя остава да живее при майка си. От дете една от нейните пристрастености е рисуването и даже излага своя творба в Ню Йорк Метрополитън музей едвам на 11. Истински заинтригувана е и от актьорството, записва се в театралния клуб на Рудолф Щайнер. На 15 е призната да учи в Гимназията по Актьорско майсторство.

След като приключва образованието си стартира да работи в заведение за бързо хранене, по-късно като продавач и като куриер-разносвач. Междувременно взе участие в функции в продукции отвън Бродуей. След 1989г. взима присъединяване в редица ТВ шоута, а през 1993г. се появява и в няколко кино продукции. Същата година прави своя дебют в киното с кино лентата на ужасите „ Леприкон “. Отзивите за кино лентата и ролята на Дженифър Анистън от кинокритиците не са изключително ласкави.

След това актрисата има още няколко несполучливи функции в други ТВ сериали. След тези няколко срутва в актьорската ѝ кариера тя изпада в меланхолия и е съвсем на прага да се откаже от киното. Обръща се за помощ към Уорън Литълфийлд, който е президент на NBC. По същото време е разгласен кастинг за сериала „ Приятели “ и точно той е индивидът, който ѝ спомага да се яви на него. Първоначално продуцентът на сериала желае Анистън да се яви на прослушване за ролята на Моника Гелър, само че в следствие актрисата Кортни Кокс е определена като по-подходяща. Дженифър Анистън е определена за ролята на Рейчъл Грийн. Преди да стартират фотосите на сериала актрисата отслабва 10кг. по съвет на продуцента.

Още със старта на излъчването си сериалът „ Приятели “ става извънредно известен в Съединени американски щати и печели международно самопризнание измежду телевизионните фенове. С ролята си на Рейчъл Грийн, Дженифър Анистън печели премиите „ Еми “, „ Златен глобус “ и „ Наградата на гилдията на актьорите “. Със своята заплата от 1 милион $ на епизод за последния десети сезон на сериала, тя се трансформира в най-добре платената телевизионна актриса за всички времена.

Нейната героиня Рейчъл Грийн е необятно известна и до през днешния ден и се смята за един от най-великите женски облици в историята на американската телевизия.

През 1996г. Дженифър се снима в сантименталната комедия „ Тя е дамата “. Филмът получава смесени мнения от критиците, само че осъществяването на Анистън е по-топло признато. През идващите години взе участие във филмите „ Обект на предпочитание “, „ Офис тресчица “, „ Доброто момиче “. Голям триумф ѝ носи ролята във кино лентата „ Всемогъщият Брус “, където си партнира с Джим Кери и Морган Фрийман.

Продължава актьорската си кариера с филмите „ Докато те има “, „ Извън релси “, „ Приятели с пари “, „ Раздялата “. Някои от тях са печеливши, други получават по-остри мнения от критиците.

През 2006г. Анистън взема решение да се опитва като режисьор на късометражния филм „ Стая 10 “, с присъединяване на Робин Райт и Крис Кристофърсън. Актрисата споделя, че е въодушевена да режисира от актрисата Гуинет Полтроу, която също е режисьор на късометражен филм през тази година.

Дженифър Анистън си партнира с артиста Оуен Уилсън в сполучливата комедийна драма "Марли и аз " през 2008г. Следващият ѝ филм, който се приема доста добре от публиката е сантименталната комедия „ Той не си пада по теб “, в която неин сътрудник е Бен Афлек.

Една от последните ѝ сполучливи функции в ефирен сериал е присъединяване ѝ в „ The Morning Show “ от 2019г., където си партнира с Рийз Уидърспун. Анистън с изключение на с основната роля в сериала се заема и с това да го продуцира.

През 90-те години всички погледи са вперени в Дженифър Анистън, само че освен поради актьорския ѝ гений, по това време тя стартира да се появява на обществени места с Брад Пит. Малко по-късно връзката им е публична и през 2000г. двамата подписват брак. Те са определяни за най-харесваната Холивудска двойка, а бракът им е блян за подражателство. През 2005г. идва шокиращата вест за раздялата на Пит и Анистън. Причината за това са любовните връзки сред Брад и Анджелина Джоли, които първоначално те настойчиво отхвърлят.

През 2015г. Дженифър Анистън подписва брак с американския артист и режисьор Джъстин Теру. Двамата са дружно до 2017г., когато се разделят.

Спекулации, че актрисата е бременна през годините се появяват доста пъти. Самата Анистън в никакъв случай не е давала явен и безапелационен отговор дали има проблеми или дали има предпочитание да има дете.

Дженифър Анистън е определяна от редица международни списания за най-красивата жена в света. От 2012 година има звезда на Холивудската алея на славата. Състоянието ѝ се прави оценка на 300 милиона $.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускайОбратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВсички са подложени на " хипнотична анестезия ", че служебният кабинет е разрешението, счита тойЗадържан е мъжът, с който тя е живеела на фамилни началаРаниери Гуера е упрекнат, че е излъгал по отношение на отчет за коронавирусаДокато в прилежаща Испания пандемията върлува и хората живеят в ограничавания, в Гибралтар към този момент могат да си отдъхнатТой беше отсрочен поради пандемиятаПреди два дни изгоряха бензиновоз и тирВулканът Ла Суфрие на карибския остров Сейнт Винсент избухна след десетилетия в покойВъв видеото към песента са вплетени фрагменти от новия български сериал на NOVAБританските знамена на всички институции са спуснати на половина и дълго ще останат по този начин в памет на принцаЕМА заяви в петък, че изследва възможна връзка сред имунизацията на " Джонсън & Джонсън " и случаи на кръвни съсирециТежкотоварният автомобил е изгорен напълноКъде и по какъв начин се заразяват хоратаЙоргос Карайваз бе убит пред дома си в АтинаДневните температури ще се повишаватТой беше на 50 годиниЗа задачата придвижването на пасажери по третата линия ще бъде прекратено за два дни
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР