Cтава все по-трудно да различим фалшивата новина от истинската. Все

...
Cтава все по-трудно да различим фалшивата новина от истинската. Все
Коментари Харесай

The Cube: Премиерът на Канада Джъстин Трюдо стана жертва на фалшива новина

Cтава все по-трудно да отличим подправената вест от същинската. Все повече хора стават жертви на дезинформация, в това число и политически фигури. В този случай жертвата е министър председателят на Канада Джъстин Трюдо.

В формалния си профил в Туитър той разгласява следното: " Канада осъжда варварското решение на иранския режим да наложи смъртно наказване на близо 15 000 протестиращи. " Текстът заставам цели 12 часа преди да бъде заличен. Причината: обявеното от премиера се оказва подправена вест, тиражирана из онлайн пространството изключително интензивно през последните дни.

Много консуматори на Twitter укориха премиера в разпространение на погрешно наличие и провокация към ескалация на напрежението.

Стигна се до там, че даже представителят на Трюдо трябваше да даде изказване. В него той споделя, че това е била първичната непълна информация, която когато е била изяснена, към този момент не е отговаряла на коментара на Трюдо.

Протестите в Иран не престават към този момент поредна седмица, като по последни данни от септември насам са задържани над 14 000 души, а на най-малко 2000 са повдигнати обвинявания за присъединяване в демонстрации.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР