Неочаквано, но факт – номер 88 вече е забранен зa

...
Неочаквано, но факт – номер 88 вече е забранен зa
Коментари Харесай

The Cube: Защо забраниха номер 88 във футбола

Неочаквано, само че факт – номер 88 към този момент е неразрешен зa играчите в италианския футбол. Рестрикцията идва след новоприетите 13 правила за битка с антисемитизма. Те са, наложени от националния координатор и президента на локалната федерация.

Мотивът е, че цифрата 88 се употребява с расистки подбуди в чест на Адолф Хитлер. Двете осмици са свързани с първите букви от поздрава „ Hаil Hiltler ”, а точно „ Н “, която е осмата писмен знак в писмеността.

Фен на Лацио беше сниман през март по време на локалното дерби, с тениска, на която е написана „ Хитлерсон “ и номер 88 на гърба му. Той получи доживотна възбрана за навестяване на стадиона. Това обаче не попречи на група от към 100 почитатели на Лацио да нарекат себе си расисти в скандиране пред камера, преди 2 седмици. А това докара и до реакции във Facebook на афектирани последователи на Рома.

Вътрешният министър на Италия също поддържа тези мерки и съобщи, че е извънредно време в страната да наложат забрани за сходни прояви на хората, които употребяват цифрата 88 като прикрито обръщение.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg