© Юлия Лазарова Повече от 67% от асортимента в основните

...
© Юлия Лазарова Повече от 67% от асортимента в основните
Коментари Харесай

Българските продукти заемат 67% от асортимента на четирите най-големи търговски вериги

© Юлия Лазарова Повече от 67% от асортимента в главните хранителни категории в магазините на Billa, Kaufland, Lidl и T Market е от български артикули. Този дял е най-голям при месните артикули (76%), следван от хляба (73%), млечните храни (64%), плодовете и зеленчуците (57%). Това демонстрират данните от анкета на Сдружението за съвременна търговия за работата на четирите вериги с български производители в интервала 1 ноември 2018 - 30 октомври 2019 година

С сред 120 и 200 локални производители

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Всяка от четирите вериги работи с сред 120 и 200 локални производители. Българските компании могат да работят сполучливо с огромните търговски компании, в случай че оферират артикули с непрекъснато високо качество и по интернационалните стандарти и в случай че доставят контрактуваните количества в период и с подобаваща опаковка, прецизират от сдружението.

През последната година четирите търговски вериги са изкупили повече от 111 хиляди тона плодове и зеленчуци от български производители. Български компании създават и съвсем 40% от продуктите под лични марки на ритейлърите. В резултат на партньорството си с комерсиалните вериги повече от 45 локални сдружения сполучливо продават продукцията си и в чужбина.

Инициативи на веригите

Българските производители развиват бизнеса си и с помощта на разнообразни начинания, проведени от комерсиалните вериги. Billa да вземем за пример влага в развиването на българското земеделие посредством стратегиите си " Градините на " Билла " и " Българска плантация ", които се развиха в лични марки. Kaufland поддържа локални фермери, като обезпечава средства и ноу-хау за узаконяването им по международния стандарт за сигурност Global G.A.Р. Lidl пусна серията " Родна стряха " и организира акцията " Съхрани българския усет ", с което наложи на пазара обичайни български храни. T Market дава преимущество на българските производители при избора на артикули за асортимента си.

За изгодите от съдействието

Партньорството с веригите обезпечава на компаниите продажби на огромни количества стока, което пък е обвързвано с усъвършенстване на индустриалния им потенциал. В последна сметка доставката на артикули за веригите води до по-добро прогнозиране на приходите и дава опция на доставчиците да влагат в възстановяване на бизнеса си, обобщават изгодите от организацията.

Важна част от поддръжката за българските производители е и шерването на големия опит, който веригите имат от практиката си в България и в Европа. Благодарение на това доста компании усъвършенстват своите процеси и вкарват одобрени способи за работа, което им обезпечава конкурентно преимущество на пазара, напомнят от сдружението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР