© Велко Ангелов Земеделският министър Десислава Таневa влезе в пряко

...
© Велко Ангелов Земеделският министър Десислава Таневa влезе в пряко
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Десислава Танева

© Велко Ангелов Земеделският министър Десислава Таневa влезе в директно съревнование по популизъм със социалистическата концепция от март за битка със спекулата. С разпореждане тя предложи в огромните вериги най-малко половината площи с хранителни артикули да са от районни производители с положителната другояче цел да се развива и локално развъждане на плодове, зеленчуци, животни.

Търговците незабавно реагираха остро, акцентирайки пороците на документа - директна интервенция в пазарни взаимоотношения, както и резултата - тежест, която ще води до повече разноски и оттова ще вдигне цени.
Танева назова причините на веригите " операция " и съобщи, че веригите ще стартират наложително да оферират локална продукция, даже в случай че се наложи да вършат това със закон.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Министърът дори стартира да прави съпоставения сред бабите, които подаряват пенсиите си в корона рецесията, и нежеланието на веригите да поддържат дребния бизнес. Странно популистко държание за министър, който идва от частния бранш. Но в сряда вечерта позициите леко се сближиха и тежките условия стигнаха до фермерски пазари на паркингите на хипермаркетите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР