© Цветелина Белутова От днес се спира дейността на служебния

...
© Цветелина Белутова От днес се спира дейността на служебния
Коментари Харесай

Служебният абонамент за паркиране в София спира да действа

© Цветелина Белутова От през днешния ден се стопира активността на служебния абонамент за паркиране в София, като от Центъра за градска подвижност (ЦГМ) оповестиха, че срокът на договорите ще бъде продължен. Това става на третия ден откакто общината спря активността на " синятя " и " зелената " зона като мярка за ограничение на скупчването на хора в градския транпсорт. Засега този модел ще действа до 29 март, само че може да бъде продължен.

Още в първия ден след въвеждането на безплатните зони центърът на София е претъпкан с коли. Въпреки че кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че екипи на ЦГМ ще наблюдават за натоварването и при потребност ще има спомагателни промени, не излиза наяве по какъв метод се реализира надзор.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На питане на " Капитал " от общинското сдружение дадоха отговор, че чиновниците, които до момента са продавали билети за синя и зелена зона и са следели за контрола, ще излязат в заплатен отпуск, а все още е още рано да се разяснява по какъв начин ще бъдат обезщетени приходите зоните.

Също от през днешния ден част от линиите на градския превоз в столицата ще трансформират разписанията си, като преминат към празнично разписание. Това се постанова поради по-малкия пътникопоток и лимитираното придвижване на хоратa. По данни на кмета Йорданка Фандъкова пасажерите са намалели с две трети - от 340 хиляди в този момент с метрото пътуват 100 хиляди души дневно. В обществените медии обаче доста жители се оповестиха срещу решението за разреждане на превоза заради опасението, че в един автобус ще има струпване на повече хора, а всичко се прави за редуциране на разноските, без да се мисли за удобството на жителите. " Дори и в този момент в час пик в някои автобуси мъчно се пази отдалеченост, а какво ще се случи, откакто разредите автобусите? Не стига че безумието " лятно разписание " въобще съществува, ами го прилагате и по време на пандемия! ", разяснява консуматор във Фейсбук под обявата на ЦГМ.

Превозните средства на градския превоз се дезинфекцират по два пъти дневно. В метрото също се взимат нужните ограничения и се припомня на пасажерите да стоят на нужното разстояние един от различен, настояват от ЦГМ. За да е по-безопасно пътуването с метрото, групата на " Демократична България " в Столичния общински съвет пък предложи да бъдат сложени машини за стерилизация на ръцете на пасажерите на входовете и изходите на метростанциите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР