© Николай Дойчинов Още по темата Кои спечелиха наградите на

...
© Николай Дойчинов Още по темата Кои спечелиха наградите на
Коментари Харесай

Кои спечелиха наградите на фондация "Еврика" за 2017 г.

© Николай Дойчинов Още по тематиката
Кои завоюваха премиите на фондация " Еврика " за 2016

Организацията връчи оценки за млад управител, откривател, фермер и академик
28 яну 2017
Кои завоюваха премиите на фондация " Еврика "

Организацията връчи оценки за млад управител, откривател, фермер и академик
28 яну 2016
Кой завоюва премиите " Еврика " за 2014 година

Те се присъждат за значими достижения на младежи на възраст до 35 години
1 фев 2015 Фондация " Еврика " връчи обичайните си оценки за най-хубав млад управител, откривател, фермер и за достижения в науката за 2017 година Кандидатите са излъчени от публични и икономически организации, научни звена и университети, неправителствени организации и медии, а окончателният избор се прави от профилирани комисии във всяка област. Ограничителното изискване е номинираните да не са по-възрастни от 35 години.

Евгения Пеева-Кирова - изпълнителен шеф на фондация " Заедно в час ", получи премията за " Млад управител " на 2017 година Тя е бакалавър по " Икономика, политология и социология " от Харвардския университет - Съединени американски щати, и магистър по " Образователен мениджмънт " от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Започва професионалната си кариера през 2006 година като изследовател-асистент в Центъра за обществено водачество към Харвардското учебно заведение по политика и стажант в Центъра за внедряване на обществени политики в поддръжка на равенството и развиването. Работила е като бизнес съветник в McKinsey&Company. Основател и член на борда на фондация " Стъпка за България ". Участва в работата на управителните препоръки на: Обществения съвет към Министъра на образованието; Американския лицей в София; Харвардския клуб в България; фондация " Мечти в деяние " ; фондация " Артес Либералес " и други

Под управлението на Евгения Пеева-Кирова " Заедно в час " уголемява обсега си и все още 164 учители преподават в 80 учебни заведения в 12 района на страната. Досега от фондацията са привлечени над 330 млади експерти от разнообразни сфери, които работят за позитивната смяна в образованието. От приключилите над 160 души програмата за млади учители-лидери над 70% не престават работа в просветителния и гражданския бранш и в бизнеса като учители, шефове на учебни заведения, обществени бизнесмени.

Наградата за достижения в науката получи Мая Хаджиева - специалист по разбор и дизайн в НТА ЕООД. Тя е бакалавър по биотехнологии от СУ " Св. Кл. Охридски " и магистър по " Невронауки " от Otto-von-Guericke University в Магдебург - Германия. Защитила е докторантура по " Имунология " в Института по микробиология " Акад. Стефан Ангелов " на Българска академия на науките, специализирала е в Лабораторията по имунопатология и лечебна имунопревенция в Centre de Recherche des Cordeliers в Париж. Автор и съавтор на изявления в авторитетни интернационалните списания, взе участие с отчети и презентации в интернационалните и български научни конгреси. Била е стипендиант на Европейското сдружение по имунология и Европейското сдружение по биохимия. Носител е и на премията на фондация " Акад. Проф. доктор Стефан Ангелов " за най-хубава работа на млад микробиолог за 2015 година Мая Хаджиева получи взаимната премия на фондация " Еврика " и Съюза на учените в България за отличната отбрана на дисертационен труд на тематика " Антитела с индуцирана полиспецифичност ".

" Млад откривател " на 2017 година стана Георги Баев - основен помощник в катедра " Национална и районна сигурност " на Националния боен университет " Васил Левски ". Той е бакалавър по компетентност " Социални действия " на ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий " и магистър и докторант от НВУ " Васил Левски ". Баев е специалист в механически комитет към Българския институт за стандартизация, в работна група към МОН, член на работна група " Космическа политика " към Министерския съвет, създател и съавтор на научни изявления в профилирани издания. Георги Баев получи оценката поради съавторство на изобретението " Сателитен спектрофотометър за мониторинг на околната среда ", което е патентовано. Предимствата на изобретението са: нараснала акуратност, по-малки маса, габарити и енергопотребление, нараснали пространства и времева разграничителна дарба, бързо деяние, усъвършенствана надеждност и повишен размер на потребната информация.

Отличието " Млад фермер " за 2017 година беше присъдено на Райна Бонева от Добрич. Тя е бакалавър по специалността " Агрономство " и магистър по " Аграрен мениджмънт " от Техническия университет във Варна. Израснала е със основаването и развиването на фамилната земеделска компания, която се занимава с произвеждане на зърнено-житни и зърнено-бобови култури. Преди 24 години нейният татко - Владимир Бонев, получава оценката за " Най-добър млад фермер " на фондация " Еврика ". Ръководената от Райна Бонева фамилна земеделска компания обработва над 13 хиляди дка земя в района на село Белгун, община Каварна, от която 50% е лична. Годишният рандеман на пшеница през последната година е 4 434 тона, на царевица – 4302 тона, на леща – 170 тона и е на обща стойност 2465 хиляди лева

В състезанието с диплом за чудесно показване бяха наградени: Иван Георгиев – районен управител на " Starbucks България ", Галина Петкова – аграрни производител от с. Мало Конаре, община Пазарджик, и Красен Топалов – пчелар, аграрни производител от Търговище.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР