© Цветелина Белутова За архитект Влади Калинов, който спаси барбекюто

...
© Цветелина Белутова За архитект Влади Калинов, който спаси барбекюто
Коментари Харесай

Строител на капитализма: арх. Влади Калинов

© Цветелина Белутова За проектант Влади Калинов, който избави барбекюто на покрива на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, само че заплати за това с уволняване, няма секрети в комплицираните строителни бумаги. Той се ориентира отлично в материята на противозаконните градежи, тъй като обитаваше коридорите на общинското направление " Архитектура и градоустройство " още от времената на кмета Стефан Софиянски, преди ерата на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.

Пътят му до момента е бил единствено нагоре по йерархическата стълбичка, сменил е най-малко трима основни архитекти като директни началници - от Стоян Янев през Петър Диков до Здравко Здравков. При овакантяването на мястото през 2016 година той беше главен съперник на Здравков за поста. Арх. Калинов беше на сегашната си позиция - шеф на " Общински строителен надзор ", от първите месеци на встъпването в служба на Бойко Борисов като кмет и на Петър Диков като основен проектант. Преди това е бил шеф на отдел в същата дирекция. В биографията му има и интервал като основен проектант в Банкя.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Заради основната му позиция в строителството в столицата не беше изненадващо, че името му протече в записите по делото за рушвет против някогашния кмет на регион " Младост " Десислава Иванчева. Изнудваният Александър Ваклин загатва на медиатора, че към този момент един път му се е случвало да му желаят пари от името на арх. Влади Калинов. Последният остави изказванията без коментар поради следствието.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР