© Shutterstock Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и

...
© Shutterstock Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

© Shutterstock Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (19 декември)

Емил Кошлуков става програмен шеф на БНТ1; Кои са най-големите PR организации в страната; Върховен административен съд удостовери санкция от 253 хиляди лева за " Олинеза " ; " Пловдив 2019 " към този момент е с ново лого и образна идентичност; Новата благотворителна самодейност на The Smarts " Без дарове за Коледа`’
19 дек 2017
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (12 декември)

Кои са най-големите цифрови организации в страната; Комисия за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на " Пиеро 97 " против " БТВ медиа груп " ; Само една десета от българските компании продават продуктите си онлайн; Телевизиите ще отбелязват в допълнение наличието, неуместно за деца
12 дек 2017 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

Дигитален бизнес

Пет рекламни трендове в обществените мрежи, които да чакаме през 2018 година

И тази година цифровата реклама на съумя да измести телевизионната, само че безспорно измежду най-големите печеливши в интервала на напредък на онлайн вложенията са обществените мрежи. Именно поради това и изданието AdWeek отделя внимание на трендовете, които може да чакаме през 2018 година

Инвестиции в гений

Инвестициите в реклама в обществените мрежи ще се усилват, само че с тях и вложенията в назначение на качествени фрагменти, които могат да генерират непрекъснат поток от наличие за всяка обществена платформа. Компаниите ще търсят хора, които освен знаят по какъв начин да разраснат аудиторията на дадена марка, само че и по какъв начин да основават наличие, с цел да запазят всяка от аудиториите, ангажирани в другите канали.

Повече мобилно наличие

Според проучвания на американската comScore през 2017 година потреблението на онлайн наличие през мобилни устройства към този момент съставлява приблизително 7 от всички 10 минути, прекарани в онлайн медии, а половината от това време е през смарт телефони. Според отчета им за най-използваните мобилните приложения през 2017 година на база аудиторен дял първото място се заема от Фейсбук, а Instagram и Snapchat попадат в топ 10. По-голямата част от потребителите прекарват най-вече време в обществените мрежи през смарт телефоните си и точно това е мястото, където могат да бъдат открити от марките.

Повече видео

Видеоклиповете дават богато количество ангажиращо наличие, защото нормално изискват от фена да кликне върху тях, с цел да стартират (освен в случай че не употребявате реклами, които започват автоматизирано, което постоянно е досадно за аудиторията). От AdWeek поучават да вземем за пример да се организира анкета в Twitter, посредством която потребителите да бъдат помолени да оценят избрана тематика. Така хем разпространявате наличие, взаимодействайки си с потребителите, хем събирате и потребителски отзиви.

Използване на генерирано потребителско наличие

Според отчета на Nielsen Global Trust in Advertising 83% от потребителите се доверяват на рекомендациите от хора, които познават, а 66% имат вяра на оповестени онлайн отзиви на непознати консуматори, а едвам 46% се доверяват на обществените мрежи. Знаейки, че хората се доверят на други консуматори, които не са наложително известни персони или водачи на мнение, марките могат да засилят в онлайн информационните си тактики наличието, генерирано от потребителите. Просто стартирането на фотография на благополучен клиент в Instagram към този момент не е задоволително. Марките ще отделят време, с цел да обновяват наличието, генерирано от консуматори, и да го трансфорат в цифрови акции по органически, само че въпреки всичко професионален метод.

Удвояване на бързото наличие

С навлизането на Snapchat основаването и насочването на бързо наличие към потребителите доста се усили. Именно поради това другите две огромни платформи Instagram и Фейсбук сътвориха също сходни благоприятни условия за бързи истории. Именно поради това и марките ще усилят напъните си в основаване на бързи разкази и в трите платформи, с цел да генерират пореден поток от бързо наличие, което да притегля потребителите да се връщат за още.

Информация за Григор Димитров и за изборите е била най-търсена в Гугъл от българите

Според оповестените от Гугъл годишни данни от класацията на най-често търсените термини в платформата в България най-вече се е търсила информация за Григор Димитров. Следват избори 2017, " Мис България 2017 " и VIP Brother.

Григор Димитров е и най-търсената персона в Гугъл. След него се подреждат представилият България на " Евровизия " Кристиан Костов и боксьорът Кубрат Пулев.

Най-значимите събития за годината съгласно търсенията на българите са били " Парламентарни избори " и " Евровизия ". При филмите лидерските места са за " 50 нюанса по-тъмно " и " Бързи и гневни 8 ". Що се отнася до сериалите, максимален интерес е имало към " Сега и вечно " и " Дамата с воала ".

Сред най-търсените спортни събития са били дуелите на Григор Димитров, само че мощно наличие оставя и несъстоялият се конфликт на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа. " Левски ", ЦСКА и " Лудогорец " са измежду най-търсените тимове от българската аудитория.

В международен мащаб най-често е търсена информация за урагана " Ирма ", следват данни за iPhone 8 и iPhone Х. По отношение на личностите водач е телевизионният водещ от NBC Мат Лауър, уволнен през ноември поради полов тормоз на работното място.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Медиен бизнес

Сериалите на 2017 година

Рекорден брой от над 400 заглавия се бориха за вниманието на публиката тази година, и то единствено в англоезичния свят, съгласно статистиката на премиите Emmy.

На първо място от The Guardian класират The Handmaid`s Tale ( " Историята на прислужницата " ) - сериал, който съгласно болшинството от рецензията е уцелил цайтгайста на 2018 година В мрачната антиутопия по романа на Маргарет Атууд (познат у нас като " Разказът на прислужницата " ) става дума за свят, в който дамите са лишени от всевъзможни права и автономия и са превърнати в плебеи, които служат за разплод.

Новите серии на Twin Peaks намира място в множеството ранглисти, въпреки да позаглъхна след премиерата си напролет. " Продължението на Линч беше по-умно от множеството сериали, по-смешно, явно - по-странно, по-тъжно и по-ужасяващо ", само че и съгласно The Guardian по-скучно - с някои протяжни фрагменти на незабележително деяние.
" Големи дребни неистини " е другият съвсем повсеместен любим. Минисериалът на HBO събира Никол Кидман, Рийз Уидърспуун и Лора Дърн, които разплитат ликвидиране в богат американски квартал.

Leftovers e любимецът на американските профилирани издания Indiewire и " Варайъти ", въпреки да е надалеч обратно в европейската ранглиста.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Четири провокации пред медийната промишленост през 2018 година

С всяка година цифровите канали притеглят все по-голяма част от бюджетите на рекламодателите, взимайки главно от каузи на телевизионната реклама. Конкуренцията сред медийните канали се ускорява, а опциите за връзка и употребяваните рекламни формати непрекъснато се усилват. Именно поради това съгласно експертите на пазара 2018 година ще бъде предизвикателна за медиите, които още веднъж ще би трябвало да се приспособят към непрекъснато изменящата се и динамична среда. От специализирането издание AdWeek показват четири трендове и провокации, които медиите да чакат през идната година.

1. Програматик закупуване на реклама

Според изпълнителния шеф на медийната група Dotdash Нийл Вогел от ден на ден рекламодатели ще употребяват програматик технологията за закупуване на онлайн рекламно пространство. Възможността за добиване на данни и надзор върху позиционирането са изключително забавни за марки, които търсят разнообразни благоприятни условия за реклами и целят да усилят продажбите си. " Много уеб сайтове, които говореха за огромните благоприятни условия за основаване на платено публицистично наличие, в този момент приказват за това какъв брой положителни ще бъдат рекламите посредством програматик технологията ", споделя Вогел пред AdWeek.

2. Качествено и тествано отчитане на резултатите

Медиите ще се стремят към по-качествено отчитане на резултатите за рекламодателите, а наличието ще става все по-важно. В допълнение към качественото описване на истории издателите и платформите би трябвало да разработят инструмент, посредством който да се борят против етикета на " подправените вести ". " Нуждаем се от метод да проверим новините, идващи от надеждни и тествани източници ", споделя пред изданието Ребека Либ, съосновател на Kaleido Insights, като добавя, че Фейсбук като огромна медийна платформа може да създаде технологията за инспекция на подправените вести, от която и останалите да се възползват.

3. Без толеранс към половото принуждение

В редица промишлености жертвите на полово принуждение или тормоз се сплотиха за да разобличат злоупотребите в йерархията. Много телевизионни групи като NBC, ABC, CBS, ESPN, Netflix и Amazon редуцираха мъже, за които е открито, че са работили нетолерантно и непочтено към другите на работното си място. Сериозността на тематиката предизвика фирмите да вземат следващи ограничения, които се чака да се развият през идната година, за да създадат по-сигурно работното място за чиновниците.

4. Онлайн видеопродукции

Според Нийл Вогел " производството на видеоклиопове коства доста на издателите, когато се основава за разнообразни платформи, само че на тези, които могат да си го разрешат, по-късно се изплаща ". Изграждането и финансирането на огромен видеобизнес се оказва по-трудно, в сравнение с в началото се смяташе, точно поради това доста медийни компании се пробват да намерят способи да произведат своите видеопродукции посредством партньорства в развлекателната промишленост, с Netflix или Amazon да вземем за пример. Опашката обаче за съдействие е дълга и единствено част от тях ще съумеят да се възползват от опцията.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Рекламен бизнес

Топ 10 на най-популярните реклами в YouTube за 2017 година

В класацията на най-гледаните реклами в YouTube за 2017 година попадат интернационалните клипове с разнородни хрумвания. От хумористични спотове, през спонсорирано наличие и известни телевизионни лица, до прочувствени и обществени видеа. Всички те са привлекли вниманието на милиони потребителите през годината, поради положителната си концепция и качествената продукция. Класацията обичайно се базира на годишните данни, показани от платформата за видео шерване YouTube Ads Leaderboard.

Представяме ви трите най-гледани рекламни видеа през годината, които са били обозначени като платено наличие в YouTube, поради което и част от гледанията са платени, само че редом с тях рекламите са привлекли и доста органични гледания. Цялата ранглиста може да видите тук .

3. Спонсорирани пинг понг видеа
Бранд: Oreo
Творческа организация: Weber Shandwick
Медиа организация: Carat USA

С над 97.2 млн. гледания на трето място попада YouTube каналът Dude Perfect, в който група другари снимат по какъв начин вършат разнообразни трикове с пинг понг топчета. Към аудиторията на канала демонстрират интерес от Oreo и стартират да спонсорират видеата, като в кадър постоянно се повява ненатрапчиво тяхното лого или триковете се извършват с бисквитките Oreo, което се харесва на публиката и почитателите на канала наброяват към този момент над 24.8 млн.



2. Мобилна игра
Бранд: Clash Royale
Творческа организация: Barton F. Graf

Едноминутният рекламен клип на мобилната мултиплейър игра Clash Royale събира над 111.3 млн. гледания. В него е показана концепцията за това какъв брой решаваща за развиването на играта може да бъде една секунда, изключително в случай че е последната от дадена задача.



1. Samsung в Индия
Бранд: Samsung India
Творческа организация: Cheil India
Медиа организация: Cheil India

Емоционалният роман за това какъв брой значими за семействата могат да бъдат техниците на Samsung заема първото място измежду най-популярните реклами с общо над 150.4 млн. гледания. Южнокорейската компания показва в YouTube пътя на един чиновник в Индия, който отива да поправи негоден тв приемник. Той минава през редица трудности, а най-сетне, когато стига до семейството, го посреща сляпо момиче, за което тв приемникът не предава просто картина, а страст.



Топ 10 на рекламите през 2017 година съгласно AdWeek

Американското профилирано издание AdWeek за поредна година изготвя разнообразна селекция от най-хубавите рекламни продукции през 2017 година, които значително отразяват и значимите публични събития през годината. В част от тях е застъпена идея, някои са обичайни положителни спортни продукции, а трети са хумористични. Тази година беше наситена със обществено виновни планове, зад които застанаха намерено редица компании. Именно поради това измежду първите места в класацията доминират акциите, които поддържат съответна идея и единствено една занимателна продукция на Instagram, част от интернет колоса Фейсбук.

Рекламната акция " Историите са на всички места " (Stories Are Everywhere) на обществената мрежа заема трето място в класацията на AdWeek. Тя е направена от организацията Wieden + Kennedy Amsterdam и показва креативния и занимателен взор върху няколко къси видео изявления на потребителите. Кампанията се разпростира с изключение на онлайн и като външна реклама и къси кино продукции.



Американският музикант Logic и песента му 1-800-273-8255, като част от акцията на Национална линия за предотвратяване от самоубийства (National Suicide Prevention Lifeline) заема второто място в класацията. Песента продължава 7 минути, а клипът й показва тежката история на младо момче с друга полова ориентировка, което е отхвърлено от фамилията и съучениците си и обмисля опит за самоубийство, само че с поддръжката на преподавател минава през сложния за него интервал. Заглавието на продукцията в действителност е телефонният номер на американската организация, където хора могат да получат помощ и схващане.



Една от най-награждаваните акции в тазгодишното издание на фестивала Cannes Lions се класира преди всичко съгласно изданието AdWeek. Това е статуята, наречена " Безстрашно момиче " (Fearless Girl), издигната против иконичния разгневен бик на " Уолстрийт " пред Нюйоркската фондова борса. Статуята беше сложена от капиталовия фонд State Street Global Advisors в нощта против 8 март за да насърчи повече компании да назначават дами на лидерски позиции. Кампанията е направена от организацията McCann New York.



Добрата рекламна година за Ikea

Шведската компания за мебели IKEA е измежду рекламодателите, които не се тормозят да рискуват с изобретателни информационни решения на разнообразни пазари. През годината компанията стартира редица нестандарстни акции, някои от тях хумористични, други с назидателен звук, а трети отговаряха на новините от деня. Творческите рекламни решения на Ikea и през 2017 година останаха разпознаваеми и вдъхновяващи, трансформирайки се в същински образец за връзка, издържана на разнообразни равнища. AdWeek събира някои от най-запомнящите се акции от последната година.

" Неустоимите безсмислени реклами "

Като част от акцията " Където се случва животът " (Where Life Happens) Ikea стартира поредност от pre-roll видеа в YouTube (реклами, стартирани при започване на обещано видео – бел. ред.), които в продължение на близо 5 минути показват еднообразна битова обстановка, само че основават усещане, че актьорите приказват непосредствено на фена, непрекъснато убеждавайки го, че би трябвало най-сетне да превключи рекламата. Именно поради това видеото основава още по-голям интересес. Кампанията е стартирана в Швеция и е създадена от организацията Åkestam Holst.



" Достатъчно "

Кампанията " Където се случва животът " (Where Life Happens) се разпростра и в редица телевизионни спотове. Един от тях, наименуван " Достатъчно " (Enough). Той показва животът на самотна майка на младежи, като задачата на Ikea е да споделя в рекламните си видеа действителни човешки истории.



" Спасителят на света "

Последното оживяло картинно платно на Леонардо да Винчи Salvator Mundi беше продадено на аукцион в средата на ноември от английската аукционна къща Christie`s, като цената на творбата доближи невероятните 450 млн. $. Salvator Mundi (Спасителят на света) се допуска, че е нарисувана към 1500 година и е една от 20-те оживели картини на Леонардо.

На фона на еуфорията към най-скъпото произведение на изкуството в света, Ikea стартира рекламна обява, представяйки картината в златна рамка от шведския магазин за 9.99 $, трансформирайки се в един от положителните образци за маркетинг в действително време.

Фотограф: Ikea

Пазарска чанта или бутиков аксесоар

През май френският фешън бранд Balenciaga показа дамска чанта, която съвсем приличаше на пазарската чанта на IKEA с името Frakta. Тогава потребителите бързо видяха приликата, както и още по-очевидната разлика в цените им – 2.1 хиляди $ против 0.99 $. Така единствено за един ден тази тематика стана измежду най-обсъжданите в обществените мрежи, или казано по различен метод - съвършен миг за реклама.
В отговор на необоримата аналогия в моделите едвам няколко часа по-късно шведската верига за мебели разгласява занимателна онлайн и печатна реклама, в която в детайли изяснява на потребителите по какъв начин да разграничат истинската Frakta от чантата на Balenciaga.

Фотограф: Ikea

" Човешкият азбучник "

За представянето на новия азбучник с сбирката си за 2018 година IKEA избра не хартиено издание, а буквално представен от двукратната международна шампионка по запаметяване Янжа Уинтерсоул. Тя наизусти всичките 400 продукта от 328-те страници на годишния азбучник на IKEA. Така рекламната организация BBH в Сингапур реши да комуникира новото издание, обявявайки я за първия " човешки азбучник " на компанията. В особено направено видео редица чиновници ревизират качествата за запаметяване на Уинтерсоул, питайки я за продуктите на случайни страници или за дребни и съвсем незабележими детайлности от декорацията и подредбата на мебелите от илюстрациите.



Най-добрите външни реклами през 2017 година

Повечето компании не отделят огромна част от рекламните си бюджети за вложения във външна реклама и надлежно креативните осъществявания в множеството случаи остават незабелязани. Тези, които обаче целеустремено основават положителни изобретателните планове в композиция с подобаваща локация постоянно притеглят вниманието на потребителите. Сред най-хубавите хрумвания през миналата година попадат външни реклами на компании с разнообразни бизнеси - от стрийминг услуги, през алкохолни питиета, до артикули за обувки. Всички те са доказателство, че добре изпълнената външна реклама към момента има капацитет за развиване в свят на онлайн връзките.
Spotify за втора поредна година употребява базата си данни, с цел да показа странните музикални привички на някои от потребителите си. Така през редица билборди компанията нарави обощение на годината, което не остана неусетно от минувачите. Някои външни реклами гласяха: " Бъдете смирени, като индивидът който получи цялостен билборд, поради това, че е слушал 1251 пъти Humble ( " преклонен " от англ. език и известна ария на изпълнителя Kendrik Lamar - бел. ред.) или " Бъдето толкоз обичащи, колкото индивидът, който е поставил 48 песни на Ед Шийрън в плейлиста " Обичам рижавите хора " и други

Фотограф: Spotify

Фотограф: Spotify

Американският производител на водка Smirnoff предизвика минувачите с редица билборди, във връзка със абсурда в Съединени американски щати за възможните намеси на Русия в президентските избор. Билбордите показват бутилка вода Smirnoff и гласят: " Произведена в Съединени американски щати, само че бихме се радвали да разкажем и за връзките си с Русия под клетва ".

Фотограф: Smirnoff

За да промотира сериала си Narcos, от Netflix сложиха стикери в тоалетните на разнообразни питейни заведения и клубове в Съединени американски щати, които вършат отпратка към разпространяването на кокаина на картела Кали през 90-те.

Фотограф: Netflix

Компанията, производител на артикули за обувки Kiwi довърши известни творби на изкуството, добавяйки към главния портрет втора картина, която изобразява краката и обувките на модела. Освен външна реклама, акцията включва и мобилно приложение, посредством което потребителите могат да свързват картината с продължението й. Сред творбите на изкуството са картината Мона Лиза и автопортретът на Винсент Ван Гог.



Семпла и безапелационна, рекламаната на марката Heinz припомня на минувачите за това, че храни, като пържените картофи и хамбургерите, са по-хубави със сос на Heinz.

Фотограф: Heinz

Повече от най-хубавите външни реклами през годната може да видите тук

Уроците от рекламните неточности

2017 година с изключение на впечатляваща откъм креативен решения, провокира и възмущения измежду потребителите, с някои рекламни акции, дело на междунарони марки и техните организации. Представяме част от най-големите рекламни гафове през годината, а изданието AdWeek обобщава уроците от създалите се рецесии.

Black Lives Matter против Pepsi

През април компанията за газирани питиета Pepsi изтегли своя реклама, в която супермоделът Кендъл Дженър се причислява към махленски митинг и " сдобрява " протестиращи и служители на реда с кенче пепси кола. В ерата на президента Тръмп и придвижвания като Black Lives Matter компанията разгневи обществените мрежи с неловкия опит да употребява " духа на времето ", с цел да продава. Клипът, с дълготрайност малко над две минути, беше част от новата акция на марката под мотото " Живей на момента ". " Моментите, в които се отпускаме, избираме да действаме, да следваме желанията си и нищо не ни стопира ", разясни тогава компанията в свое изказване. " Ако носех Pepsi, евентуално нямаше да бъда задържан ", написа в " Туитър " един от най-известните деятели на Black Lives Matter Дирей Маккийсън и добави: Pepsi, рекламата ви е отпадък ". Оказа се, че тя излиза и на годишнината от убийството на Мартин Лутър Кинг. Под фотография на татко си в конфликт с служител на реда дъщерята на Кинг означи: " Ако единствено баща знаеше за силата на Pepsi... " Клипът беше подложен на критика и за внушението, че митингите са забава, а блестящата и бяла Кендъл Дженър е показана като " човек от народа ".

Урок: Брандовете не би трябвало да употребяват обществени проблеми или набоели тематики, с цел да се популяризират.



Dove за многообразието

Преди малко повече от два месеца козметичният бранд Dove, част от колоса Unilever, провокира редица отрицателни мнения в обществените мрежи, откакто показа рекламно изображение на лосион за тяло. Публикацията в Twitter представляваше колаж от две фотоси, първата с чернокожа жена, която съблича тениска със същия цвят на кожа й, а изпод като продължение на действието се демонстрира бяла жена. Редица консуматори дефинираха обявата като расистка, което докара до съвсем мигновеното й унищожаване от обществените мрежи. Малко по-късно от Dove разгласиха публично известие, в което се извиняват на потребителите и допълват, че противоположната им връзка ще ги управлява в бъдещата им връзка. " В изображението, което публикувахме, пропуснахме да отбележим рационалното показване на цветнокожи дами и надълбоко съжаляваме за обидата, която може да сме предизвикали ", пишат още в публикуваното известие.

Урок: Не създавайте реклама, която елементарно може да бъде извадена от подтекста, още повече, когато става въпрос за разнообразни раси.Dove apologised for `racist` Фейсбук advert showing a black woman turning white after using @Dove lotion. pic.twitter.com/NGXyhnGuBZ
— Habeeb Akande (@Habeeb_Akande) 8 octobre 2017

McDonald’s и животът

През май веригата за бързо хранене стартира във Англия рекламен спот, който споделя историята за малко момче, което желае да разбере повече за починалия си татко. Разхождайки се из града с майка си, той я разпитва в детайли за разнообразни черти от характера и външността на татко му, като всякога осъзнава какъв брой друг е в действителност от него. Накрая фамилията отива в ресторант на McDonald’s, където момчето си поръчва същия сандвич като този, който татко му е ядял там всякога. След излъчването на клипа последваха редица негативни реакции от потребителите, измежду които саркастични мнения, че с помощта на веригата децата съумяват по-лесно да преодолеят загубата на родител. Малко след публикуването му от McDonald’s се извиниха на публиката и смъкнаха рекламата от ефир.

Урок: Не се възползвайте от човешката болежка, с цел да рекламирате.



На българския пазар

Дигиталните пиратки на Publicis Sofia

Използването на пиротехниката към новогодишните празници се ускорява с всяка година, а пиратките стават все по-достъпни, въпреки и неразрешени за лица под 18 години. За да извърнат внимание на казуса с заплахата от пострадванията от пиротехнически произведения, от креативната организация Publicis Sofia, част от информационната група Publicis One, сътвориха първата цифрова пиратка. Целта на организацията е по безвреден метод да подтиква празнуващите да бъдат виновни към своето здраве и да се забавляват по безвреден метод, изпозвайки не действителни, а цифрови пиратки. В уеб страницата на акцията има и прикрит брояч, който отброява изгърмените онлайн пиратки, а точното число ще бъде разкрито след Нова година.

APCO Worldwide ще обслужва интернационалната връзка на българското председателство

Една от най-големите самостоятелни PR организации в света, APCO Worldwide, ще дава отговор за интернационалната връзката на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя беше определена след извършена социална поръчка от Министерството на външните работи на стойност 500 хиляди лева, като организацията беше единственият участник. Тя е предложила оферта за 475 хиляди лева, a продължителността на контракта за осъществяване на връзката е седем месеца - от 1 януари до 30 юли 2018 година

APCO Worldwide е учредена във Вашингтон, само че връзката на българското председателство ще се управлява от екип в централата на компанията в Брюксел отпред с Николас Уайт, старши шеф на белгийския клон. Сред главните отговорности на PR организацията ще бъдат правене на идея за връзката, образуване на събития, показване на водещи фигури от екипа на председателството и образуване на пътувания на публицисти от задгранични медии в България.

Международната PR организация не за пръв път ще обслужва връзката на хазаин на председателството на Европейски Съюз. " Капитал " беседва със старши шефа на APCO в Белгия Николас Уайт, който описа за задачите и тактиката на връзката.
Повече по тематиката, както и цялото изявление може да прочетете тук

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР