© Joe Skipper Още по темата Бъфет, Мъск и средновековни

...
© Joe Skipper Още по темата Бъфет, Мъск и средновековни
Коментари Харесай

Илън Мъск се скара и с медиите

© Joe Skipper Още по тематиката
Бъфет, Мъск и средновековни изкопи, цялостни с шоколад

Двамата бизнесмени започнаха неприсъствен спор на границата на шегата
8 май 2018
Tesla загуби 2 милиарда $ пазарна капитализация поради държанието на Илън Мъск

Инвеститорите пренебрегнаха резултатите на компанията, само че не и конференцията, водена от Мъск
3 май 2018 Илън Мъск е в серия. След като се скара на бизнес анализаторите за " скучните им въпроси " по време на конференция на Tesla (заради което акциите на компанията му потеглиха надолу), стартира неприсъствен спор с Уорън Бъфет по отношение на капиталовите практики на милиардера, в този момент изпълнителният шеф на Tesla се прицели и в американските медии.

Както и при случая с Бъфет, всичко стартира от Twitter. " Лицемерието на огромните медийни компании, които настояват, че приказват истини, само че в действителност разгласяват единствено захаросани неистини, е повода хората към този момент да не ги почитат ", написа той. Към това Мъск добави и анкета, ориентирана към потребителите на Twitter, дали имат вяра на медиите. След като тя беше безапелационно извоювана от невярващите в пресата, Мъск написа още един туит: че счита да направи уебсайт, в който да се прави оценка достоверността на медийните организации. Името на уеб страницата щял да бъде Pravda - по името на тогавашния формален вестник на комунистическата партия в Съюз на съветските социалистически републики " Правда ".

Американските публицисти, които всекидневно избират платформата на Twitter, незабавно нападнаха Мъск, като го съпоставиха с американския президент Доналд Тръмп – различен милиардер, който не крие ненавистта си към медиите. Мъск също по този начин беше наименуван и нацист и антисемит от някои публицисти, откакто създателят на SpaceX попита в мрежатa " Кой мислите, че държи огромните медии " - изречение, което беше признато като антисемитска доктрина на конспирацията.

От туитовете на Мъск не излиза наяве дали той е сериозен по отношение на платформата за рейтинг на медии. Разговорът сред него и други консуматори в Twitter изглеждаше комичен, само че както показват медиите в Съединени американски щати, в случай че планът Pravda фактически се реализира, това няма да бъде първият път, в който Мъск прави нещо по концепция на Twitter размишленията си и подстрекаван от почитателите си в мрежата. Така да вземем за пример той кръсти една от фирмите си The Boring Company поради предизвикателство точно в Twitter.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР