Чувствително завишаване на повикванията от пациенти със симптоматика на коронавирусна

...
Чувствително завишаване на повикванията от пациенти със симптоматика на коронавирусна
Коментари Харесай

Двойно повече повиквания към спешният център в Силистра и постоянен недостиг на медици

Чувствително завишаване на повикванията от пациенти със симптоматика на коронавирусна зараза , оповестяват от Центъра за незабавна здравна помощ в Силистра.
Тенденцията е от преди коледно-новогодишните празници и продължава и през днешния ден. На фона на тази картина е налице и дефицит на личен състав.
" Говорим безусловно за двойно нарастване на случаите ", съобщи за БНР доктор Енчо Василев, шеф на Центъра за незабавна здравна помощ в Силистра .
" Има обаче още хора, които заради дезинформация не желаят или се опасяват да постъпят в болница . Това го установихме изрично. Те идват мощно влошени към този момент за лекуване ", сподели още лекарят. 

" Повече повиквания и по-малко екипи – това е обстановката в Силистра от години. Балансът е негативен – повече напуснали – по-малко нови назначения . Три са детайлите, нужни за реализиране на непоклатимост, като по учебник - да има мотивация - финансова, обществена и статусна ", сподели още доктор Василев.

По думите му казусът с напускащите медици е голям и незабавно трява да се подхващат ограничения , трима напущат, един идва на половин щат. Като пандемията изважда този кадрови проблем още по-ярко,  безапелационен е доктор Василев.

" Ускорени ограничения за привличане на фрагменти, другояче няма да се изпълнят никакви медицински стандарти ", добави шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Силистра.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР