Чували ли сте за 30-дневното предизвикателство, при което всеки ден

...
Чували ли сте за 30-дневното предизвикателство, при което всеки ден
Коментари Харесай

Това се случва с тялото, когато правите планк редовно

Чували ли сте за 30-дневното предизвикателство, при което всеки ден би трябвало да вършиме по един планк? Много хора вземат решение да го одобряват, с цел да подобрят двигателната си интензивност и стегнат някой различен мускул. На пръв взор изометричното упражнение наподобява елементарно, само че много ще се поизпотите, в случай че желаете да издържите по-дълго.

Има няколко типа планк, само че главното, което би трябвало да знаете е, че вярната позиция е от изключително значение, написа flagman.bg. В противоположен случай ще си натоварите кръста. Заставайки за лицеви опори, би трябвало да свиете лактите по този начин, че да образуват прав ъгъл, след това да се опрете на тях и краката, които са добре изпънати обратно. Тежестта на тялото се трансферира на предната част на тялото, което би трябвало да образува права линия – от главата до петите.

Неслучайно доста подготвителни режими включват планк. Чрез него ние имаме опцията „ да работим “ за всички елементи на тялото, освен това единствено за няколко минути. В началото, в случай че човек няма тренинг, не устоя дълго, само че последователно може да промени това.

Какво става с тялото, когато вършиме по-често планк?
1. Подобрявате стойката си
Ако изпълнявате вярно планка, последователно ще подобрите стойката на вашето тяло. Колкото повече стягате коремните мускули, толкоз по-здрава междинна част на тялото ще имате, с което може да стоите по-дълго време в планк. А това въздейства позитивно на гърба, раменете, гърдите и врата.

2. По-лесно запазвате равновесие
По-честото правене на планк освен ще усъвършенства формата на тялото ви, само че и ще ви помогне по-лесно да запазвате равновесие. Така при осъществяването на други извършения последователно ще установите, че към този момент можете да стоите на един крайник или ръка без никакво изпитание.

3. Стягане на корема
Това е главното преимущество от планка, само че би трябвало да знаете, че положителните резултати не се получават бързо. Този тип изометрично упражнение е отлично за стягане на коремните мускули.

При по-продължително извършване на планк ще усетите, че имате напречен коремен мускул, с помощта на който може да вдигате повече килограми; прав коремен мускул, от който имате потребност при скачане; здрави коси коремни мускули, посредством които сте по-гъвкави в кръста; както и положителни седалищни мускули, които поддържат гърба.

4. Отличен метаболизъм
Независимо по кое време изпълнявате планк – заран или вечер, той може да усъвършенства вашия метаболизъм и да ви помогне, в случай че сте в режим на намаляване. Ако сте непрекъснати, посредством него ще се потите и изгорите повече калории, защото мускулите ви ще свикнат на по-голямото натоварване.

5. По-малък риск от проблеми с гърба
Тъй като посредством упражнението работите за всички мускулни групи, вие ще натрупате задоволително мускулна маса и гърбът ви ще заякне. Това предотвратява пострадвания и схващания.

По данни на „ American Council of Exercise “, постоянното правене на планк понижава болките в гърба, които доста хора изпитват поради застоял метод на живот и работа на компютър, също така укрепва мускулите.

Вижте по какъв начин да изпълнявате вярно планк:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР