Чудо е всяко нещо, породено от ЛЮБОВ, когато гледаме на

...
Чудо е всяко нещо, породено от ЛЮБОВ, когато гледаме на
Коментари Харесай

Повярвай отново в чудеса с „Нощта преди Коледа“

" Чудо е всяко нещо, подбудено от ЛЮБОВ, когато гледаме на живота с отворени сетива – обичта, топлината, грижата един за различен, поддръжката, вкусната вечеря, вкъщи, закуската с прясно мляко и хрупкави бисквити, цветето за мама, книгата за баща, бонбоните във всяко детско чорапче, упованието и тайнството в нощта преди Коледа. "  

Издателство " Дъбови листа "

Ако се чудите с коя книга да се сгушите на дивана тази Коледа, в случай че търсите подарък за детето си или за някой различен човек, който е непосредствен до вашето сърце, ви предлагаме една книга, която е чудо!

Приказната книга „ Нощта преди Коледа “ от Холи Хоби и издателство „ Дъбови листа “ – уютна като дом, красива като усмивка, мечтана като подарък, ще помогне на родителите да възпитат децата в друга настройка към света, с която те да живеят, когато пораснат. Луксозното издание, което е към този момент в книжарниците, провокира същинско учудване, тъй като долавя безкрайните нюанси на детските неподправени трепети към празника.

 Издателство Дъбови листа Издателство " Дъбови листа "

„ Нощта преди Коледа “ е неповторима книга за сегашното, която претворява с въображение и почитание към предишното, по запаметяващ се метод, класическото стихотворение на Клемънт Кларк Мур. Едноименната творба, илюстрирана с присъщ живописен почерк от Холи Хоби, който ловко пресъздава всяко детско изражение, е написана през далечната 1822 година, като нейната изключителна история е разказана в края на книгата. Това удостоверява, че животът и Дядо Коледа са носители на най-голямото знамение, което устоява във времето.

„ Подходих с желанието моята интерпретация да се концентрира върху чувството за мистика и сбъдване на чудеса, което доминира в стихотворението. Коледната нощ е магична нощ, изпълнена с толкоз доста очакване и неспокойствие. Затова обликът на дребното дете играе по този начин значима роля – точно малчуганите могат да видят невидимото “, споделя Холи Хоби, която е създател и илюстратор на известната детска поредност „ Туут и Пъдъл “.

Обикновено родителите са тези, които подаряват книги на децата си, само че в тази история, в която всяко нещо е знамение до безкрайност, се случва и противоположното. Чувствените послания от книгата ще пренесат възрастните в детството, с цел да преживеят още веднъж страстите около Коледа.

Изящните илюстрации на художничката Холи Хоби, приютени под твърдите корици на книга в огромен формат, трансформират изданието в един от най-подходящите дарове за идните празници, който ще заплени както децата, по този начин и родителите.

 Издателство Дъбови листа Издателство " Дъбови листа "

Децата се доверяват, а огромна част от живота се крепи на доверие, което уголемява кръгозора. Любопитните деца се удивяват на света, като не търсят разумно пояснение на всичко в него.

Родителите, които не престават да имат вяра в чудесата на живота, традициите и непреходните полезности, предават на своите деца това светлоусещане, както Холи Хоби пресъздава посланието от стихотворението на Клемънт Кларк Мур, което е в великолепен превод на Бела Чолакова. Чудесната акомодация на корицата е поверена на Фиделия Косева.

Ч у д н о... Дали единствено по Коледа стават чудеса? Кой знае...?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР