Чудесни новини от заседанието на Общинския съвет! Това написа кметът

...
Чудесни новини от заседанието на Общинския съвет! Това написа кметът
Коментари Харесай

Зарадваха кмета с чудесна новина за Варна

Чудесни вести от съвещанието на Общинския съвет! Това написа кметът на Варна Благомир Коцев в персоналния си профил във Facebook:

Съветниците поддържаха предложенията на кметската администрация за три основни за Варна тематики:

1. Ликвидирането на частното сдружение и придобиването на по-голямата част от “Дупката " от Община Варна.

2. Искането за прекачване на 50 декара земя в околност “Салтанат " от Министерството на защитата към Община Варна с желанието тя да се приобщи към Морската градина и да се трансформира в парково пространство.

3. Искането за прекачване на собствеността на постройката на бившето съветско консулство от Министерство на външните работи на Община Варна.

С тези решения на общинските съветници се задействаха  процедури, бавени с десетилетия. Всички те са извънредно значими за Варна и се надявам страната, в лицето на министерствата на защитата и външните работи, да поддържа желанията на варненци да тръгнат напред.

Благодаря на всички общински съветници, че поддържаха предложенията! Сега чакаме страната също да застане зад интереса на варненци!

Община Варна закупи терена на така наречен " Дупка " в центъра на града, като стана допустимо с привършване на процедурата по разпродажба на сдружението " Централен повсеместен магазин - Варна ", което беше притежател на парцела.

На вчерашното си съвещание локалният парламент одобри крайния ликвидационен баланс на " ЦУМ – Варна “, както и отчета на ликвидатора. Гласувано бе парцелът с повърхност от 2915 кв. м да бъде предаден за ръководство на Община Варна. Това е по-големият дял от собствеността на терена, към 900 кв. са частна благосъстоятелност.

И до в този момент " Дупката “ бе благосъстоятелност на Община Варна. При основаването на сдружението общинският парцел бе апортиран. Сега – с ликвидацията на компанията, той още веднъж се връща на ръководство от общинската администрация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР