Българското правителство одобри едностранната декларация, с която трябва да се

...
</TD
>Българското правителство одобри едностранната декларация, с която трябва да се
Коментари Харесай

Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!

Българското държавно управление утвърди едностранната декларация, с която би трябвало да се изплати обезщетение от 5 200 евро по тъжба пред Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) за нарушавания на презумпцията за невиновност и неналичието на вътрешноправно средство за оспорването им по член 6 § 2 и член 13 от Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи (Конвенцията).

През 2019 година жалбоподателят е задържан за рушвет, за който се твърди, че е изискал в качеството си на областен кмет на Пловдив. Жалбата съдържа недоволства по отношение на изявления от страна на прокуратурата на последвалата конференция и наличието на определението, с което националният съд е наложил мярката му за неотклонение задържане под стража.

Към сегашния миг наказателното произвеждане против жалбоподателя се преглежда на първа инстанция от Окръжен съд -Пловдив. Вземайки поради практиката на Европейски съд по правата на човека по делото Баневи против България, (жалба № 25658/19), в което са открити нарушавания на член 6 § 2 и член 13 от Конвенцията, българското държавно управление утвърди едностранна декларация на съображение член 37 от Конвенцията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР