Чрез декларация за съответствие хотелиерите ще декларират, че лицата с

...
Чрез декларация за съответствие хотелиерите ще декларират, че лицата с
Коментари Харесай

С декларация за съответствие хотелиерите ще получат парите за украинците

Чрез декларация за сходство хотелиерите ще заявяват, че лицата с непълни данни в действителност са били настанени и хранени при тях, с цел да можем при идващия лист, да им се издължим. 216,5 млн. са към този момент изплатени средства. Това сподели зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева пред NOVA NEWS.

Качеството на данните, подадени от хотелиерите, декларирали помощи за настаняване на бежанци, води до закъснение на изплащането на средствата. МТ съпоставя изходната информация от хотелиера и лист с ДАБ, Дирекция " Миграция " и верига от контроли. Причината за неполучаване на цялостната сума е това, че предоставените данни са непълни. В близо 490 обекта има настанени към 9000 украински бежанци. Очакваме регистрациите да стигнат 10 000 души. До 31 март програмата за бежанците ще бъде в действие, по-късно ще бъде препоръчана нова стратегия за интеграция ", разяснява тя.

По думите ѝ акционерно сдружение стопанисва част от Слънчев бряг, друга част е на община Несебър. " Предстои заседание на акционерите, на което ще бъдат разисквани инфраструктурни промени ", обясни Георгиева.

Според хотелиера Стоил Далевски 25-30% е растежът на румънския пазар за Великденските празници, само че по-късно има отлив. " Загубихме съветския и британския пазар, нямаме никакви резервации. Не знам по какъв начин може да се компенсират загубите от тях. Около 70-80% бяха съветски туристи, останалата част бяха британски. В момента разчитаме на румънците, само че когато техните курорти се изпълнят. Около 20% ще има отлив на туристи спрямо предходната година ", счита той. И добави, че има неизплатени средства за настаняване на украински бежанци.

" Преди броени дни получих средствата си за март-май предходната година - 43 000. За юни още не съм си получил парите ", сподели още Далевски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР