Човешкият мозък е подложен на различни тестове на паметта ежедневно.

...
Човешкият мозък е подложен на различни тестове на паметта ежедневно.
Коментари Харесай

Какво да хапваме за свежа памет?

Човешкият мозък е подложен на разнообразни проби на паметта всекидневно. Той има потребност от субстанции, които да му подкрепят да бъде здрав. Те се набират от описаните по-долу храни:

Орехи – Повишават продуктивността на мозъка и спомагат за мисленето. Това, което те съдържат, е витамин Е, мед и манган. Те развиват активността на мозъка.
-->
Соя – Когато имаме недостиг на полифеноли, това способства за загубата наизуст. Соята има полифенолни съединения, наречени изофлавони. Те са химикали и имат действието на антиоксиданти, като защищават мозъчните кафези от окисление.

Тиквени семки – Помагат доста за здравето на мозъка. Тяхното наличие на цинк укрепва паметта и оказва помощ за мисловните умения.

Горски плодове – Източник са на антиоксидантни флавоноиди, а посредством тях клетките в мозъка биват предпазени повече и понижават стареенето.

Тъмен шоколад – Какаото, което съдържа той, е богато на флавоноиди. Те са антиоксиданти и предотвратяват болести свързани с мозъка и проблеми с паметта при възрастните хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР