Човешките взаимоотношения са доста сложни и връзката, установена между майка

...
Човешките взаимоотношения са доста сложни и връзката, установена между майка
Коментари Харесай

5 съвета за подобряване на връзката майка-дъщеря

Човешките взаимоотношения са много комплицирани и връзката, открита сред майка и щерка, не е изключение. Всъщност, макар че е извънредно специфична връзка, тя има своите особености, някои от които постоянно могат да основат забележителна отдалеченост сред майка и щерка.

От всички типове взаимоотношения майка-дъщеря е най-сложната. Проведени са избрани проучвания в поддръжка на този факт. Това допуска, че връзката е най-сложна, когато дъщерята е в юношеска възраст.

Съветите и дейностите, които събрахме в тази публикация, ще ви оказват помощ да се грижите и поддържате връзката си без значение от настоящото положение на връзката ви и дали сте майката или дъщерята в уравнението. Да започваме. Никакви разлики не са непреодолими. В интерес на истината през множеството време дистанцията, което разделя майката от щерка й, може да бъде кратко с използването на няколко дребни и практични промени.

 6 скъпи качества, които да предадете на децата си

5 съвета за възстановяване на връзката майка-дъщеря

1. Дайте й пространство

 майка 5 съвета за възстановяване на връзката майка-дъщеря фотография: pinterest

Ако има нещо, което би трябвало да научите като майка, то е да давате на децата си пространство, когато го изискат. Всъщност, макар че връзката сред майка и щерка се построява посредством моменти дружно, също толкоз значимо е да знаете по кое време да се отдръпнете малко. В интерес на истината, когато има пространство сред двамата, споделените моменти са по-ценени. Това важи за всички възрасти. Ако е тийнейджърка, оставете я да прекарва време в стаята си или да излиза с приятелите си. Като опция, в случай че тя е стара, уверете се, че не я притискате да ви споделя за всичко, което прави.

Освен това, принуждаването й да правят действия дружно от самото начало може да я стресира. Тя може да почувства, че нахлувате в нейното пространство, че не й позволявате никаква дискретност и че й пречите да практикува обичаните си занимания или даже да бъде сама. Не забравяйте, че култивирането на моменти в самотност е значимо.

2. Научете се да простите

 майка 5 съвета за възстановяване на връзката майка-дъщеря фотография: pinterest

Знаем, че е по-лесно да се написа за това, в сравнение с да се ползва на процедура, само че нито един лист със препоръки за възстановяване на връзката майка-дъщеря не би бил цялостен без това предложение. Всъщност доста от тези типове връзки се разпадат заради липса на амнистия.

Задържането на възмущение не води до на никое място. Освен това, прошката постоянно е обвързвана с излекуване и никаква връзка не може да бъде поддържана, когато са включени отрицателни усеща към другия. Това не значи безусловно забравяне, само че значи схващане. Нито става дума за одобрение. Вместо това, това значи подмяна на рецензията и недоволството с създаване.

3. Подобрете уменията си за слушане

 майка 5 съвета за възстановяване на връзката майка-дъщеря фотография: pinterest

Наистина ли слушате щерка си, когато говорите дружно? По-важното е, слушате ли това, което тя в действителност не ви споделя? Подобряването на вашите умения в тези два аспекта е от основно значение за подсилване на връзката майка-дъщеря. За да извършите това, можете да приложите на процедура това, което е известно като рефлексивно слушане. Когато говорите с щерка си, концентрирайте се деликатно върху това, което тя споделя, и премахнете всички разсейвания от мозъка си. Освен това оставете настрани всички предубеждения, които може да имате по отношение на нещата, за които говорите.

Тонът и честотата на гласа й, жестовете й, скоростта, с която приказва, и позата й могат да ви кажат по какъв начин се усеща. Ако те са свързани с благополучие и наслада, тогава това, което тя ви споделя, е значимо за нея. Следователно и за вас.

4. Практикувайте емпатия

Емпатията е способността да се поставите на нейно място и да видите нещата от нейната позиция. Това е извънредно значим аспект, който ще ви помогне да я разберете.

Винаги е елементарно да дадете мнение от комфорта на опита и от силата на към този момент изживян живот. Дъщеря ви обаче евентуално няма същия опит, изключително в случай че е младеж. Затова не очаквайте тя да има същата визия за света и другите хора като вас. Експертите допускат, че връзката сред майка и щерка се трансформира, когато самата щерка стане майка. Това е по този начин, тъй като тъкмо в този миг тя изпитва майчина емпатия и по този метод се сближава с майка си.

5. Отделете време да обмислите нещата

 майка 5 съвета за възстановяване на връзката майка-дъщеря фотография: pinterest

Опитайте се да размишлявате и да не давате автоматизирани и импулсивни отговори. Защото те нормално ви карат да казвате неща по несъответствуващ метод. Затова избягвайте да оставяте страстите на момента да замъглят преценката ви и не казвайте думи, за които по-късно ще съжалявате. Всъщност постоянно, когато можете, помислете, преди да кажете нещо, изключително когато това нещо може да сложи връзката ви с в вашата майка под надзор. На собствен ред се пробвайте да премахнете сарказма, иронията и враждебността в известията си. Първите две са преграда в общуването, третата е бодил в очите на всяка връзка.

Винаги мислете деликатно, успокойте страстите си и деликатно подбирайте думите си. В интерес на истината, мисленето преди говорене е положително качество за упражняване на убеденост.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР