Търсите ли начини да имате по- добър живот. Ако е

...
Търсите ли начини да имате по- добър живот. Ако е
Коментари Харесай

Какво трябва да избягвате, за да имате по-добър живот

Търсите ли способи да имате по- добър живот. Ако е по този начин, може да помислите за препоръките на стоиците и епикурейците. Тези антични философи са вярвали, че има избрани неща, които би трябвало да заобикаляме да вършим, с цел да живеем добър живот.

Стоицизмът и епикурейството са две антични философии, които оферират скъпи прозрения за това по какъв начин да живеем по-добър живот. Въпреки че имат разнообразни гледни точки по някои въпроси, и двамата са съгласни по отношение на значимостта на избягването на несъмнено държание. В тази публикация ще разгледаме няколко основни неща, които би трябвало да избягвате да вършиме, в случай че желаете да живеете по-щастлив и по-пълноценен живот.

Когато оставите страстите си да ви управляват, е по-вероятно да вземете импулсивни решения, за които по-късно да съжалявате.

Избягвайте да вършиме следните неща, защото има възможност да изпитате отрицателни последствия, в случай че ги извършите:

Какво би трябвало да избягвате, с цел да имате по-добър живот 

Не позволявайте на страстите да ви управляват

 добър живот Какво би трябвало да избягвате, с цел да имате по-добър живот

Когато оставите страстите си да ви управляват, е по-вероятно да вземете импулсивни решения, за които по-късно да съжалявате. Може също да ви е мъчно да се справите със напрежението и несгодите.

Прегърнете силата на, тъй като тя съдържа ключа към отключването на вашия същински капацитет. Практикувайки осъзнатост, вие култивирате способността да се фокусирате върху сегашния миг с неосъждащо мислене. Именно в това положение вие се освобождавате от лапите на личните си страсти. Позволете на вълните на внимателност да ви залеят, позволявайки ви да се справяте с провокациите на живота с берекет и изясненост.

В лицето на компликациите впрегнете силата на логиката и разсъдъка. Когато се задават сложни решения, устояйте на изкушението да оставите страстите си да диктуват пътя ви. Вместо това оставете светлината на разсъдъка да осветява пътя напред. Като употребявате логическо мислене, можете да пробиете мъглата на несигурността и да стигнете до рационални преценки, необременени от приливите на страсти. Така ще се сдобиете с по- добър живот.

Не се тревожете за неща, които не можете да контролирате

 добър живот Какво би трябвало да избягвате, с цел да имате по-добър живот

Да се тревожите за неща, които не можете да контролирате, е загуба на време и сила. Може също да докара до тревога, меланхолия и други здравословни проблеми.

Освободете силата в себе си, като разберете същността на контрола. Отделете малко време, с цел да различите аспектите на живота, които са в ръцете ви, защото точно в тази сфера би трябвало да се употребява силата ви. Насочете фокуса си към детайлите, които могат да бъдат завършени съгласно вашата воля, тъй като тук процъфтява вашият.

Но бъдете деликатни, тъй като съществуват сили, които са оттатък сферата на вашето въздействие. Откажете се от тежестта на тези неконтролируеми аспекти, тъй като те са единствено мимолетни моменти, които танцуват отвън обсега ви. Прегърнете мъдростта да освободите това, което не може да бъде опитомено, защото по този метод вие се освобождавате от веригите на разочарованието. Освободете се и прегърнете спокойствието, което идва от разбирането, че гобленът на живота е изтъкан от влакна отвън нашия надзор. Така ще имате по- добър живот.

Не се привързвайте към материалните притежания

 добър живот Какво би трябвало да избягвате, с цел да имате по-добър живот

Когато сте привързани към материални притежания, е по-вероятно да изпитате безпокойствие и стрес, когато ги загубите. Може също да ви е мъчно да се задоволите с това, което имате.

В преследването на целеустремено битие е от решаващо значение да пренастроим вероятностите си и да прегърнем истината, че материалните притежания нямат същинско значение. Въпреки че могат да обезпечат мимолетни моменти на наслаждение, цената им избледнява измежду огромния гоблен на задачата на живота. Пренасочете погледа си към същинските скъпоценни камъни, които се намират в царството на човешката връзка.

Култивирайте бездънен фокус върху подхранването и цененето на вашите взаимоотношения, тъй като те са скъпите съкровища, които надминават привлекателността на всяко материално владеене. Връзките, които създавате, любовта, която споделяте, и спомените, които създавате, се трансформират в същността на един добре изживян живот. В огромната симфония на съществуването хармоничната мелодия на дълбоките връзки резонира надалеч оттатък повърхностната прелест на светските притежания. Не се привързвайте към материалните ви притежания, с цел да имате по- добър живот.

Не се опасявайте от гибелта

 добър живот Какво би трябвало да избягвате, с цел да имате по-добър живот

Смъртта е естествена част от живота. Няма потребност да се страхувате от това. Всъщност приемането на гибелта може да ви помогне да живеете по-пълноценен живот.

Прегърнете неизбежността на гибелта, тъй като това е неоспорима истина, вплетена в самата тъкан на живота. Точно както слънцето залязва вечер, всяко живо създание в последна сметка се връща във безконечната прегръдка на Вселената. Вместо да се отдръпвате от тази действителност, напомнете си, че гибелта е естествена част от нашето битие, мощно увещание да ценим всеки скъп миг и да го отчитаме. Прегърнете непостоянството на живота и го оставете да подхрани решимостта ви да оставите трайно влияние върху света. Така ще имате по- добър живот.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР