Човешките права в съвременната корпоративна култура гарантират достойнство, свобода и

...
Човешките права в съвременната корпоративна култура гарантират достойнство, свобода и
Коментари Харесай

Как Филип Морис Интернешънъл работи за зачитане на човешките права в компанията

Човешките права в актуалната корпоративна просвета подсигуряват достолепие, независимост и сигурност на всеки човек, без значение от пол, раса, вяра, полова ориентировка или народност. Те обезпечават отбрана от принуждение и дискриминация под каквато и да било форма и дават опция на всеки да живее в заслужено и равноправно общество. Дълг на всеки шеф е да обезпечи удобна работна среда, защитавайки правата на индивида. В Доклада за човешките права на Филип Морис Интернешънъл, компанията показва напъните, които подхваща в тази посока, грижейки се за своите консуматори, чиновници, служащи от веригата на доставки и обществото.

Грижа за потребителите

Потребителите са моторът на напредъка на компанията и тя слага техните права в центъра на своите старания. Трансформирайки своя бизнес, Филип Морис Интернешънъл цели да построи бъдеще без пушек и да понижи вредата от тютюнопушенето върху здравето, като предлага бездимни други възможности. Научно потвърдено е, че те са по-добър избор от цигарите за тези пълнолетни пушачи, които другояче биха траяли да пушат. Чрез виновните си старания, компанията се стреми да обезпечи достъп до допустимо най-вече от своите консуматори до научно обосновани евентуално по-малко нездравословни бездимни други възможности, които са разработвани посредством новаторски технологии и комерсиализирани отговорно. Като водещ производител на тютюневи и никотинови произведения, компанията играе значима роля в ограничение на достъпа на малолетни лица до своите артикули. Филип Морис Интернешънъл следва прецизни правила, с цел да сведе до най-малко риска от нежелани последствия, в това число достъпа на деца и юноши до своите артикули. Това се реализира посредством набор от ограничения, предопределени да обезпечат холистичен метод за справяне с казуса на малолетните пушачи.

Грижа за чиновниците

Безопасността на хората е честен и бизнес приоритет за Филип Морис Интернешънъл. Компанията се ангажира да даде безвредно работно място, осигурявайки здравословна среда с най-малък риск. Начините, по които Филип Морис Интернешънъл се стреми да отбрани физическото и психологичното здраве на чиновниците си, са най-разнообразни: обезпечават се безвредни транспортни средства и стратегии за осведоменост за сигурността на водачите, което цели да сведе предотвратимите пътни произшествия до нулата. Също по този начин компанията влага в менталното здраве на чиновниците си, грижейки се за психологичното им богатство посредством многочислени стратегии.

Равенството сред половете е значим принцип на компанията, като равното възнаграждение за еднакъв труд е главен стандарт. Филип Морис Интернешънъл има документ за световна организация, осигуряваща равно възнаграждение на мъжете и дамите, публикуван от самостоятелната фондация " EQUAL-SALARY ". През 2022 година компанията реализира задачата си от най-малко 40% женско посланичество в мениджърския екип.

Честността, уважението и справедливостта са главните идеали, които Филип Морис Интернешънъл продължава да имплементира в бизнес тактиката си. Компанията смята разнообразието на нейните чиновници за едно от най-ценните си качества и има вяра, че единствено една в действителност приобщаваща просвета може да подсигурява изгодите, които носи разнообразието.

Грижа за служащите от веригата на доставки

Грижата за качеството на живот на служащите във веригата на доставки е в сходство с бизнес задачата на Филип Морис Интернешънъл. Компанията осъзнава, че точно тази верига е съществена причина за дълготрайния ѝ триумф. Тя съставлява забележителна част евентуалните обществени и екологични опасности и въздействия, които Филип Морис Интернешънъл е поела ангажимент да разпознава, ръководи и адресира отговорно. Ключови цели са попречване на всевъзможен тип употреба, модерно иго и детски труд, и обезпечаване на безвредна работна среда.

Филип Морис Интернешънъл се грижи да даде удобни и безвредни работни условия за всички служащи в тютюневи ферми и хранилища и снабдители. Компанията осъзнава риска за здравето от развъждане и преправяне на тютюн и обезпечава подобаваща екипировка на земеделци и служащи във заводи. Също по този начин Филип Морис Интернешънъл се стреми да понижи вредата от тютюневото земеделие върху околната среда, премахвайки мощно рисковите пестициди от своята верига за доставки и насърчавайки потреблението на по-безопасни други възможности като биопестицидите.

Грижа за обществото

Честността, уважението и справедливостта са главните полезности, които са част от уговорката на Филип Морис Интернешънъл към обществото. Компанията взаимодейства на дневна база с необятен кръг от заинтригувани страни, в това число със своите консуматори, чиновници, регулатори, сътрудници по веригата на доставки, акционери и гражданското общество. Именно това взаимоотношение и ангажираност с правата на общностите е значимо основание за компанията. Осъзнавайки значимостта им, Филип Морис Интернешънъл отговорно се грижи за човешките права на другите общности, участващи в процеса на действие на компанията.

Устойчивото развиване е в основата на трансформацията на компанията към бъдеще без пушек. Филип Морис Интернешънъл признава, че реализирането на правата на индивида зависи от това дали изискванията на околната среда го разрешават. Компанията усъвършенства бизнес дейностите си, с цел да реализира допустимо най-високи стандарти за екологична резистентност. Изменението на климата и човешките права на уязвимите лица са взаимосвързани, по тази причина задачата на Филип Морис Интернешънъл е да добави и сплоти ефикасните дейности в региона на климата с ограничения за гарантиране на зачитането на правата на индивида.

Обединяващият фактор, който предотвратява нарушение на човешките права във Филип Морис Интернешънъл, е прозрачността. Чрез транспарантен метод в бизнеса, практиките и политиките си, организацията обезпечава чест, достолепие и сигурност на своите чиновници, консуматори и цялото гражданско общество.

Целия текст на отчета можете да намерите тук.

Материалът се разгласява с поддръжката на Филип Морис България
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР