Човекът, предал на Елена Йончева запис срещу министъра на културата

...
Човекът, предал на Елена Йончева запис срещу министъра на културата
Коментари Харесай

Как Ангелов изнудвал освен Банов и в МОН, но не е уволнен

Човекът, предал на Елена Йончева запис против министъра на културата Боил Банов, заплашвал шефа на Изпълнителна организация „ Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък " към просветното ведомство Кирил Гератлиев, твърди самият той пред Нова тв.

Информаторът на Йончева - Ангел Ангелов, работи в дирекция към организацията. В началото на декември предходната година той заплашил Гератлиев, че ще съсипе и него, и програмата. Потърпевшият незабавно подал сигнал към органите на реда.

„ На 4 декември нахлу в кабинета ми, обезпокоен от това, че има изнесена информация, а течът води към него”, сподели Гератлиев в ефира на „ Здравей, България”. И добави, че неотложно е лимитирал достъпа на Ангелов до значими данни. Подозира, че точно поради това дни по-късно са били спукани и четирите гуми на автомобила му.

Гератлиев има съмнение за повода за недоволството на Ангелов.

„ Споменати бяха два плана - единият за 70 млн., а другият – за над 30 млн. лв.. Очевидно е имал някакъв интерес към тях”, сподели Гератлиев.

Той бе безапелационен, че не се тормози от никакви инспекции, които биха били инициирани в подопечната му организация.

„ Въведох система за двоен надзор на чиновниците и осъществяваните операции”, разясни Гератлиев.

А Ангелов не е свален от поста си, който заел след конкурс от септември 2016 година В момента служителят бил в болничен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР