Човек с много космато лице използва необичайната си черта, за

...
Човек с много космато лице използва необичайната си черта, за
Коментари Харесай

Лице на лъв: мъж с рядко заболяване става световна сензация ВИДЕО

Човек с доста космато лице употребява необикновената си линия, с цел да завоюва международна популярност като цирков актьор. 

Стефан Бибровски, прочут още като Лъвското лице, е роден през 1890 година във Вилчогур, окръг Груецки, в Конгрес Полша. В доста връзки това беше най-обикновеното дете, само че се отличаваше с обстоятелството, че при раждането цялото тяло беше покрито с косми с дебелина 2,5 см, пише Daily Star. В края на живота дължината на косата доближава 20 см по лицето и към 10 см върху останалата част от тялото. Заради този необикновен напредък те започнаха да го съпоставят с лъв. Златните му къдрици съвсем не се различаваха от гривата на краля на джунглата.

Той страдал от рядко заболяване - хипертрихоза, повода за което съгласно майка му била, че по време на бременност лъв нападнал бащата на Стефан.

На четиригодишна възраст момчето е предадено на немски импресарио на име Седлмайер и от този миг стартира животът му, цялостен с представления и занимания. Той израства като надарен гимнастик и научава триковете, които го довеждат до международно самопризнание.


Снимка: Архив на Bettmann

Изданието отбелязва, че като актьор той се е изявявал в Европа под артистичния псевдоним Лионел, а хипотетичният му благ и прелестен темперамент го е направил известен в целия континент.

След това, през 1901 година, мъжът пресича Атлантическия океан и се причислява към цирка Барнум и Бейли в Съединените щати. Става звезда в нюйоркския Кони Айлънд, а през 1920 година към този момент се е открил изцяло в Щатите.



До края на десетилетието той се завръща в Европа, в Германия, и през 1932 година умира от сърдечен удар на 41-годишна възраст. Към момента на гибелта си мъжът е считан за „ интернационална сензация със международна известност “.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР