Човек не може да контролира мимиките и жестовете, а именно

...
Човек не може да контролира мимиките и жестовете, а именно
Коментари Харесай

Какво означават най-известните жестове с ръцете

Човек не може да управлява мимиките и жестовете, а точно те издават неговите мисли и усеща. В своята книга Езикът на тялото австралийският публицист Алън Пийз разкрива по какъв начин да разберем защо мисли един човек, когато мълчи.

Жестовете на ръцете могат да бъдат прецизен справочник към желанията на даден човек, даже и да се пробва да ги скрие, даже и да се пробва да ви измами.

Потриването на двете длани да вземем за пример демонстрира позитивни упования. Често те показват нетърпението на един човек, който чака да му се случи нещо прелестно.

Потриването на двете длани най-често е забелязвано в игралните зали. В заведенията обаче също може да се види по какъв начин сервитьор потрива ръце, откакто е оставил сметката на дадена маса. По този метод той несловесно демонстрира, че чака добър бакшиш.

 Жестове с ръце

Потриването на палеца в другите пръсти е повсеместен жест, който демонстрира очакване на пари. Често той се употребява от хора, които имат желание да ви желаят заем.

Сключването на пръстите на ръцете е знак за невъзможност и обезсърчение. Използват го хора, които изпитват отрицателни страсти или претърпяват огромна житейска драма.

Когато един човек хваща ръцете си зад тила, той желае да покаже своя престиж в обществото. Този жест постоянно употребяват членовете на английската кралска фамилия, служители на реда и учители.

Човек, който придържа ръцете си зад тила, демонстрира самонадеяност и предимство. Ако обаче едната ръка стиска другата за китката, вместо за лакътя, това е знак за уязвимост. Много постоянно хора в подчинена позиция вършат този жест пред своя началник в опит да запазят самоконтрола си.

Плътно долепените длани са знак за високо самочувствие и убеденост.

Скръстените ръце пред гърдите са явен знак за неприязън и отбранителна позиция. Хората, които вършат този жест, желаят да се предпазят от неподходяща за тях обстановка.

Като позиция на самозащита се приема и хващането на двете ръце пред тялото за китките.

Ако обаче един човек е скръстил ръце, само че палците му не са свити, а опънати, той желае да покаже самонадеяност. Този жест постоянно се употребява от уверени и амбициозни хора, които се срещат с по-висшестоящ от тях.

Когато едната ръка е пусната, а другата държи срещуположния лакът, жестът демонстрира нерешителност, ниско самочувствие и предпочитание да не бъдат видяни. От друга страна прекомерно мощното ръкомахане демонстрира импулсивните персони, които бързо избухват.

Ръцете на кръста под формата на буквата Ф слагат хора, които са отворени към новото и са подготвени да ви изслушат. Ръцете в джобове демонстрират отвращение за деяние и предпочитание за мързел.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР