Човечеството все още дори не разбира доколко новите технологии променят

...
Човечеството все още дори не разбира доколко новите технологии променят
Коментари Харесай

НАТО: Можем да отговорим на всяка кибератака

Човечеството към момента даже не схваща до каква степен новите технологии трансформират актуалните бойни дейности - това слага нови провокации пред НАТО, който непрекъснато се приспособява за ефикасна отбрана от такива закани. Това съобщи в Давос генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, представен от Укринформ.

" Мисля, че през днешния ден е мъчно даже да си представим последствията от това, което виждаме към нас. Когато четете книги за Първата международна война, едно от шокиращите неща е, че тогава хората дори не са си представяли, какви ще са последствията от индустриалната гражданска война за бойните дейности. Опасявам се, че нещо сходно става и в този момент, и ние в реалност не разбираме какъв брой мощно технологиите трансформират самата природа на военното дело " - разяснява Столтенберг.

Той уточни, че НАТО осъзнава какви фундаментални промени са станали - освен в резултат на появяването на кибер-инструментариума, само че и на развиването на изкуствения разсъдък, самостоятелните бойни системи, системите за различаване на лица и други Ако съвместим всички тези технологии, можем да си представим системи от оръжия, които биха били доста страшни и разрушителни, в случай че в миналото бъдат употребявани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР