Членовете на Централната избирателна комисия не знаели, че трябва да

...
Членовете на Централната избирателна комисия не знаели, че трябва да
Коментари Харесай

ЦИК не знаели, че ги ваксинират. Ковид-тревоги

Членовете на Централната изборна комисия не знаели, че би трябвало да ви имунизират в неделя. Разбрали инцидентно – от медиите. Това заяви представителят на комисията Таня Цанева пред бТВ и сподечи ковид-тревогите на изборната администрация.

„ За Районните изборни комисии имунизацията ще може да се направи, защото крайният период за тяхното назначение е тази седмица – 12 февруари. По отношение на секционните изборни комисии ще стои малко по-трудно въпросът ”, означи Таня Цанева. Тя изясни, че имунизацията би била мъчно осъществима. По думите й няма опция съгласно графика да се прави по-рано назначение на членовете на секционните комисии.

Партиите могат да търсят членове, които са преболедували или към този момент са имунизирани. Самата логистика обаче ще е сложна, тъй като става дума за огромен брой хора – към 100 000 души, уточни Цанева. ЦИК чака здравния протокол, който да дефинира стъпките в изборния ден.

„ Протоколът ще каже екипирани ли ще бъдат членовете на мобилните секции. Изпратили сме писма до кметовете и регионалните шефове, с цел да желаяме информация за секциите с над 300 гласоподаватели (където ще бъдат сложени машини за гласуване) и за прогнозния брой преносими секции, с цел да може да се направи някаква прогноза и стъпки за решение на казуса с карантинираните жители. Практиката демонстрира, че една мобилна секция може да обслужи към 25-30 адреса ", изясни още Цанева. Според нея би трябвало да се уточни  дали хората, които ще обикалят адресите, би трябвало да бъдат със специфични дрехи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР