Членовете на ЕП приветстват европейските транспортни и туристически оператори за

...
Членовете на ЕП приветстват европейските транспортни и туристически оператори за
Коментари Харесай

Русия трябва да върне откраднатите самолети

Членовете на Екологичен потенциал приветстват европейските транспортни и туристически оператори за помощта им за бежанците от Украйна, изискват от Русия да върне откраднатите самолети и приканват Европейски Съюз да затегне глобите против Русия.

Европейските транспортни оператори оферират на украинските жители гратис пътешестване с трен, рейс, транспортен съд или аероплан и това се прави оценка високо, се споделя в резолюция по отношение на въздействието на противозаконната война на Русия против Украйна върху транспортния и туристическия бранш на Европейски Съюз, призната с повдигане на ръка в четвъртък. Транспортът е стратегическо средство за Европейски Съюз за обезпечаване на взаимност и поддръжка на Украйна и нейния народ, допълват членовете на Екологичен потенциал. Те акцентират, че войната в Украйна се е отразила на транспортния бранш на Европейски Съюз посредством повишение на цените на горивата и посредством нарушение на веригите за доставки. Членовете на Екологичен потенциал считат, че транспортните оператори от Европейски Съюз, които имат връзки с съветския пазар, би трябвало да бъдат подкрепени, защото те пренасочват активността си от Русия.

Въздухоплаване и морски превоз

Членовете на Екологичен потенциал са обезпокоени от сериозното влияние на войната върху бранша на въздухоплаването, като показват страдание от обстоятелството, че Русия, в очевидно нарушаване на интернационалните правила за гражданско въздухоплаване, е принудила самолети, наети от задгранични компании, да се пререгистрират в съветския указател на въздухоплавателните средства. " Подобна кражба не може да бъде толерирана ", споделят евродепутатите и упорстват за незабавното връщане на тези самолети на законните им притежатели. Резолюцията също по този начин приканва Европейски Съюз да затегне още повече глобите против съветския морски бранш и да откаже да допусне кораби, които са дебаркирали в Русия на път за Европейски Съюз, да влизат в пристанищата на Европейски Съюз. Освен това на всички кораби, които желаят да спрат в пристанище на Европейски Съюз, би трябвало да се забрани да зареждат гориво в съветски пристанища, се прибавя в текста.

Военна подвижност

Решението на Европейския съвет да понижи фрапантно средствата за военна подвижност е неточност, която подкопава европейската сигурност, считат евродепутатите. Те приканват Комисията да откри решение за доста увеличение на бюджета за военна подвижност в границите на програмата " Механизма за свързване на Европа ". Европейски Съюз би трябвало да помогне на страните членки да развият инфраструктура с двойна приложимост и транспортни връзки в границите на Европейски Съюз, само че също по този начин и със Западните Балкани, Молдова, Грузия и Украйна, прибавят евродепутатите, като се застъпват и за разширение на трансевропейската транспортна мрежа до Украйна и Молдова.

Помощ за туризма в помощ на Украйна

Членовете на Екологичен потенциал също по този начин приканват страните от Европейски Съюз да поддържат хотелите и услугите за краткосрочно отдаване чартърен в Европейски Съюз, които одобряват украински бежанци. Те желаят от Комисията да сътвори краткотрайна финансова стратегия на Европейски Съюз за подкрепяне на туристическите компании, които наемат украински бежанци. Пандемията COVID-19 и актуалната война демонстрираха, че незабавно би трябвало да се сътвори Агенция на Европейски Съюз за туризма и Европейски механизъм за ръководство на рецесии, с цел да се реагира съответно и бързо на рецесии от огромен мащаб, като пандемии, войни, филантропични рецесии и въздействието на изменението на климата, споделят членовете на Екологичен потенциал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР