Членовете на Асоциацията на заведенията няма да се съобразят със

...
Членовете на Асоциацията на заведенията няма да се съобразят със
Коментари Харесай

Заведенията демонстративно отказват да затварят в 23.00 часа

Членовете на Асоциацията на заведенията няма да се съобразят със възбраната за затваряне на питейните заведения след 23.00 часа, каквато е новата заповед на здравното министерство. Това разгласи пред БНР Ричард Алибегов, ръководител на организацията.

„ Това е форма на гражданско непокорство, разрешено е от закона, в този случай ние ще употребяваме тази форма, с цел да защитим нас и чиновниците си. Ние няма да затворим в 23.00 часа, а нощните заведения ще отворят. Сега има аспект, в който нощните заведения въпреки всичко в понеделник и вторник не работят, само че от сряда, четвъртък те ще отворят порти “, аргументира се Алибегов.

По-рано хотелиери, ресторантьори, превозвачи и представители на други сектори оповестиха митинги против ограничаващите ограничения. За през днешния ден има планувани митинги в Русе, Добрич и Хасково. Очаква се протестиращите там да блокират основни кръстовища. Представители на заведенията готвят огромен митинг на следващия ден в столицата. Той ще бъде подсилен и от други сектори - автобусни превозвачи, представители на увеселителни центрове и театрални школи.

На собствен ред от Асоциацията на водачите оповестиха, че ще излязат на митинг на 28 септември, допълниха от националното радио. Те упорстват за среща с президента Румен Радев. От 10 септември таксиметровите водачи също ще бъдат в протестна подготвеност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР