Читателите на германския вестник Die Welt бяха възмутени от действията

...
Читателите на германския вестник Die Welt бяха възмутени от действията
Коментари Харесай

Литва да се извини на Русия

Читателите на немския вестник Die Welt бяха възмутени от дейностите на Литва, която забрани преноса на артикули към Калининградска област, попаднали под глобите на Европейски Съюз.

По-рано вестник Spiegel заяви, че немското държавно управление е изразило неодобрение от това държание на Вилнюс и упорства за унищожаване на рестриктивните мерки. Според известия в медиите, Брюксел може скоро да разгласява правно пояснение за четвъртия пакет от наказания, което ще обясни, че превозът до Калининград не е обиден. В Литва бяха възмутени от тази позиция и смятаха позицията на Европейски Съюз за " проваляне ".

По-късно немският външен министър Аналена Бербок в изявление за телевизионния канал ARD прикани за разрешаване на разногласието и потърси отговорност за това от Европейската комисия. По думите ѝ наложените наказания касаят импорт и експорт за Русия. Премахването на директната възбрана не значи облекчение на ограниченията и няма да се трансформира в „ отстъпка на Владимир Путин “.

Много читатели разкритикуваха непозволеното държание на Литва, обвинявайки я в умишлена ескалация на напрежението и призовавайки за опрощение на Русия. „ Това, до което стигнахме: това, което в действителност дава отговор на здравия разсъдък, както и на подписаните съглашения (свободно придвижване сред двете елементи на Русия), в този момент се показва като „ отстъпка на Путин “. С такова ирационално отношение към бизнеса, невероятно е да се води рационална политика “, споделя се Томас Г.

„ Блокадата на Калининград от Литва е противозаконна, глупава и рискова. Това би трябвало да бъде спряно неотложно. За предпочитане с ясно опрощение. Какво са намислили?! Решили да схванат дали спорът може да се популяризира на територията на страните от НАТО? Или от Вашингтон е пристигнала заповед за образуване на провокация? Не е ясно за какво по този начин безогледно наливат масло в огъня и дават на Русия безусловно законен мотив за война против една от страните от НАТО “, възмути се Велтумсеглерин.

„ Какво ще кажете външният министър да спре да морализира и да стартира да търси спокойно решение? — пита Райнлендер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР