Четвъртокласникът от Кърджали Васил Агушев се пребори за кръста в

...
Четвъртокласникът от Кърджали Васил Агушев се пребори за кръста в
Коментари Харесай

Четвъртокласник извади кръста в Кърджали

Четвъртокласникът от Кърджали Васил Агушев се пребори за кръста в басейна пред манастирския комплекс " Св. Йоан Предтеча " на Богоявление. Васко бе посрещнат от своите съученици с наслада и аплодисменти, като воин.
     
" Богоявленският кръст бе донесен от Васко в нашия клас. Радостта е огромна! Съучениците му го посрещнаха с възгласи " Васко е първенец! Браво, ти си нашата горделивост! Останалите християнчета целунаха кръста. За нашия клас годината стартира добре, нека по този начин да продължи до края! ", описа класната на момчето Румяна Петрова

Майката на Васко показа, че той самичък изразил предпочитание да взе участие в конкуренцията за кръста. Васил Агушев е възпитаник в СУ „ П. Р. Славейков ”, той е и вратар на футболния тим на ФК " Арда 1924 " в своята възрастова група. В учебното заведение го знаят като положително и мъжко момче, доста порядъчен, борбен и упорит. Към всяко начинание подхожда със сърце и с отдаденост.    
    
От водите на река Арда за пети път 30-годишният ватерполист Величко Карабоюков извади Богоявленския кръст. Младият мъж скочи във Водното огледало дружно с десетки смелчаци.„ Пожелавам здраве, мир и благополучие на целия народ “, пожела кърджалиецът.

В Богоявленския обред за трети път взе участие Пловдивският митрополит Николай. Край средновековния манастирски комплекс„ Св.Йоан Предтеча ” бригаден ген. Явор Матеев одобри строя на представителните роти от 68-ма бригада „ Специални интервенции “ Пловдив. Пред стотици кърджалийци Дядо Владика благослови знамената на Българската войска. „ Бог да подари мир на Отечеството и целия свят ”, помоли се Владиката. Той честити новата година и пожела на многая лета, 2020 да бъде благополучна, хората да живеят в нравствен мир, да има съгласие и благоденствие.

Гости на празника бяха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев, кметът Хасан Азис и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Кърджали старши комисар Атанас Илков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР