Четвъртият по големина строител на жилища в Китай Sunac China

...
Четвъртият по големина строител на жилища в Китай Sunac China
Коментари Харесай

Голяма строителна фирма изпадна в несъстоятелност

Четвъртият по величина строител на жилища в Китай Sunac China Holdings Ltd. изпадна в неплатежоспособност. Той се трансформира в една от най-големите компании за недвижими парцели в Китай, която се отхвърли от отговорностите си на фона на рекордна вълна от пропуснати заплащания.

В заявление за неплатежоспособност изпратено до фондовата борса в Хонг Конг компанията декларира, че не е платила купони по облигации на стойност 29,5 милиона $ преди края на гратисния интервал и не е възнамерявал да прави заплащания по други скъпи бумаги.

В отчета се показва, че скорошната пандемия от ковид в Китай е засегнала продажбите на жилища, влошавайки ликвидността на компанията. Според документите, Sunac е назначил юридически и финансови съветници, които да оказват помощ при оценката на финансовата конструкция и ликвидността на компанията.

Секторът на недвижимите парцели в Китай се бори с дългова рецесия от предходната година след национална принуда против несъразмерния ливъридж и поредност от неизпълнения. Над дузина огромни строителни компании пропуснаха заплащания по офшорни сметки, в това число гигантската China Evergrande Group. Високодоходните доларови облигации от китайски емитенти, множеството от които идват от компании за недвижими парцели, не престават да търпят загуби.

Sunac е преди всичко, измежду фирмите, които не са платили държавни облигации тази година. Развитието подхранва опасенията от нова вълна от несъблюдение на отговорности измежду фирмите за недвижими парцели, които допреди няколко месеца се смятаха за надеждни кредитополучатели.

„ Обезпокоени сме, че това събитие може да бъде въведения към нова вълна от несъблюдение измежду слабите частни разработчици, които са на ръба на оцеляване “, сподели Леонард Лоу, старши кредитен анализатор в Lucror Analytics.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР