Четиринайсет души загинаха при земетресение с магнитуд 6,4 на индонезийския

...
Четиринайсет души загинаха при земетресение с магнитуд 6,4 на индонезийския
Коментари Харесай

14 души загинаха при земетресението до индонезийския остров Ломбок

Четиринайсет души починаха при земетресение с магнитуд 6,4 на индонезийския остров Ломбок. Той е известна туристическа дестинация и е прилежащ на остров Бали. Пострадали са над 160 души. Има доста разрушени здания. Земетресението и последвалите земетресения станаха на сушата и нямаше заплаха от цунами.

 © Българска телеграфна агенция
Земетресението е изненадало жителите на остров Ломбок към 6 ч. сутринта, когато мнозина са били в леглата си.
Когато къщата ми се срути, детето беше вътре. Слава Богу, оцеля.
Основният трус е плитък на дълбочина от 7 км. и това е засилило въздействието. Хиляди къщи са разрушени.
 10 жертви след трус с магнитуд 6,4 по Рихтер в Индонезия 10 жертви след трус с магнитуд 6,4 по Рихтер в Индонезия
Силно земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер раздруса тази заран индонезийския остров Ломбок. Загинали са минимум 10 души, само че броят им може да се ув...

Станали са близо 130 вторични труса. В някои региони е прекратено електричеството. В националния парк в планината Ринджани е видяно огромно свлачище. Туристите са евакуирани оттова. Една малайзийка е починала.

Властите оповестиха, че има незабавна потребност от медици, носилки, медицински материали. В едно село лекуват ранени в палатка на улицата, тъй като болничното заведение е срутена. Няма известия за разрушени хотели. На Ломбок, както и на Бали, височината на постройките не трябва да надвишава кокосова палма.

Индонезия се намира в Тихоокеанския огнен пръстен - регион с чести трусове и изригвания на вулкани. През 2004 година мощен трус край остров Суматра провокира цунами и в страните край Индийския океан починаха над 220 000 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР