Четиринадесет държави в света никога не са познавали коронавируса, разкрива

...
Четиринадесет държави в света никога не са познавали коронавируса, разкрива
Коментари Харесай

До кои държави Ковид не стигна

Четиринадесет страни в света в никакъв случай не са познавали ковид, разкрива отчет на Световната здравна организация, направен една година след началото на пандемията, която болести над 100 милиона души и умъртви 2,3 милиона, оповестява АНСА, представена от БГНЕС.

От Американска Самоа до Света Елена, дванадесет от тези " свободни от Ковид "  места са острови или островчета на хиляди и хиляди километри от брега, които през цялото време ползват доста строги политики за влизане, затваряйки се за външния свят. По отношение на другите две, Северна Корея и Туркменистан, научната общественост е скептична. Експертите се съмняват в точността на техните здравни данни и готовността да бъдат направени обществено притежание.

Съставени от 15 дребни острова в южната част на Тихия океан на повече от 3000 километра от Нова Зеландия, островите Кук съумяват да се спасят от ковид, като постановат наложителна карантина за влизане и краткотрайна възбрана за лодки в пристанищата му, в това число круизни кораби. Строги правила и за Американска Самоа в южната част на Тихия океан, която преди година затвори границите даже за поданици, които са в чужбина. Островитяните съумяха да се върнат вкъщи едвам преди две седмици.

Науру, третата най-малка страна в света покрай Кирибати, също беше спасена от Ковид. Много небогати, с максимален брой хора с наднормено тегло в света и дълготрайност на живота по-малко от 50 години, в случай че вирусът беше дошъл, щеше да бъде съдбовно. Палау, формиран от 300 острова и покрай Филипините, като се изключи че не е записал случаи на ковид, може да бъде една от първите страни в света, които имунизират цялото население.

В Света Елена, английска територия в Атлантическия океан и едно от най-отдалечените места в света, са наложени проби за идващите и напускащите острова. Определено облагодетелствани от географското си състояние, от Тонга до Тувалу тези територии съумяха да се спасят от пандемията единствено по този метод: посредством затваряне на пристанища и летища, налагане на карантина и в някои случаи блокировки.

Ситуацията е друга в Северна Корея и Туркменистан, чиито данни са оспорени от научната общественост. Ким Чен Ун наложи доста строги ограничавания върху популацията, които в допълнение повлияха на икономическа обстановка, която към този момент е в сериозни условия. Освен това за някои фактът, че граничи с Китай и Южна Корея, прави неналичието на случаи на Ковид малко евентуално.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР