Четирима украински войници бяха убити при нападение с граната в

...
Четирима украински войници бяха убити при нападение с граната в
Коментари Харесай

Четирима украински войници са убити при атака в Източна Украйна

Четирима украински бойци бяха убити при нахлуване с граната в раздраната от войната източна част на страната, най-големият дневен брой на починалите за последните седмици, предава AFP.
Инцидентът е станал наоколо до село Павлопол покрай следения от Киев пристанищен град Мариупол, съобщи Александър Данилюк, секретар на Съвета за национална сигурност и защита.
Украинският президент Владимир Зеленски назова случая опит за " подкопаване " на напъните на Украйна за мир и прикани Франция, Германия и Русия " да се срещнат допустимо най-бързо, с цел да възобновят договарянията ".
" Няма да престанем да работим за преустановяване на военните дейности, само че няма да оставим без отговор офанзива против нашите бойци ", написа Зеленски на своята страница във Фейсбук.
Село Павлопол се намира в следената от Украйна част от Донецка област наоколо до самопровъзгласената Донецка национална република. През 2014 година селото се оказва в неутралната зона, от която е трябвало да бъдат изтеглени всички оръжия. През 2015 година Украйна си връща контрола върху обитаемото място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР