Четирима магистрати от Република България взеха участие в международно обучение,

...
Четирима магистрати от Република България взеха участие в международно обучение,
Коментари Харесай

Български магистрати участваха в международно обучение на тема „Киберпрестъпления и електронни доказателства“

Четирима магистрати от Република България взеха присъединяване в интернационално образование, проведено от Европейската мрежа за правосъдно образование /ЕJTN/, на тематика „ Киберпрестъпления и електронни доказателства “, което се организира в град Лайпциг, Германия.

Яна Илиева, зам.-административен началник на Окръжна прокуратура-Русе, Надя Николова- Цанкова – административен началник на Районна прокуратура-Елин Пелин, следователят от Следствения отдел при Софийска градска прокуратура Мая Ковачева и Атанас Атанасов – арбитър в Софийския градски съд, бяха част от общо 27-те участници – съдии, прокурори и следователи, от 15 държави-членки на Европейски Съюз.

В рамките на образованието бяха разисквани съответни случаи от практиката на магистрати от Португалия, Франция и Нидерландия по отношение на киберпрестъпленията, както и опцията за приложение на тези практики в правните системи на обособените страни. Представена бе и тематиката за криптовалутите – наличие, типове, метод на следене, индивидуализиране и конфискуване, като беше споделен извънредно позитивния и сполучлив опит на Нидерландия в тази тенденция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР