Четирима души загинаха, след като опитали снощи да прекосят с

...
Четирима души загинаха, след като опитали снощи да прекосят с
Коментари Харесай

Четирима загинаха в придошла река в Румъния

Четирима души починаха, откакто пробвали нощес да прекосят с каруца придошла река в Югоизточна Румъния. Две от жертвите са деца, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Спасителите са получили сигнал към 20.30 ч. нощес, че двама възрастни и две деца са отнесени от водите на река в село Мъгуреле, окръг Тулча.

Спасителите съумели да намерят към среднощ две от жертвите - жена на 58 години и едно дете на четири години. По-късно било открито и другото дете - на 7 години. Мъж на 68 години бе открит през днешния ден на към 500-600 метра от мястото на случая, във водата под едно дърво, съобщи Аджерпрес.

Днес предизвестие с оранжев код за заплаха от наводнения остава годно за реките в три окръга на Румъния - Арджеш, Олт и Телеорман в южната част на страната, оповестява още Зиаре.

Десетки жилища и стопанства са наводнени в окръг Прахова. Пътното придвижване по три национални пътища - в окръзите Ковасна, Вранча и Нямц, е спряно. Министерството на вътрешните работи заяви през днешния ден, че обстановката в страната се връща към естественото, като сега превантивно остават евакуирани 77 души от град Бъбени, окръг Вълча. Те са настанени при родственици.

През последните 24 часа екипи на министерството на вътрешните работи са работили с всички налични средства за изпомпване на води от къщи и изби, както и за почистване на наводнени кладенци.

Проливните дъждове провокираха проблеми на доста места в Румъния, в това число в Букурещ. Местна медия назова румънската столица "малка Венеция " по прилика с прозвището "малкия Париж ", както е прочут Букурещ, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР