Четирима души са задържани при специализирана акция срещу група за

...
Четирима души са задържани при специализирана акция срещу група за
Коментари Харесай

ГДБОП задържа престъпна група с 250 кг. амфетамини

Четирима души са арестувани при профилирана акция против група за разпространяване на опиати в София. В хода на акцията са открити към 250 кг. наркотични субстанции, които са главно амфетамини, стана ясно на брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

Голямото количество дрога е открито в парцел в село в Софийска област, който е ползван от единия от арестуваните. Там са открити и таблетиращи машини. По време на задържането на едно от лицата са открити 1 кг. опиати, разпредели в пакети по 0.5 кг. Друго от лицата пък е арестувано в миг на продажба на 6000 таблетки амфетамин, сподели представителят на спецпрокуратурата Генка Брезашка.

От ГДБОП допълниха, че въпросната група им е известна от доста време. Работи се по нея от 2018 година и с изключение на с произвеждане на опиати, те се занимават и с трафик на опиати. По време на процесуално-следствените дейности са открити две лаборатории, без аналог в последните 15 години. Пазарната стойност на арестуваните опиати е над милион и половина. Дилърите са работили най-вече в " Надежда " и " Люлин ". От ГДБОП прецизираха още, че част първоначално задържаните са упрекнати и по следствия на Агенция " Митници ", по тази причина се подозира, че групата може да се е занимавала и с трафик на опиати от България към Турция и назад.

" Занапред ще бъде приоритет неутрализирането на огранизирани незаконни групи, свързани с разпространяването и производството на наркотични субстанции ". " Има заповед на основния прокурор Иван Гешев, в която главен акцент е подложен точно на противодейството им. Друг главен акцент в тази заповед е недопускането на дилъри да продават опиати към учебните заведения ", съобщи прокурор Генка Брезашка.

Главният прокурор Иван Гешев от своя страна похвали " работа на Специализираната прокуратура и ГДБОП при задържането на незаконна група, тровеща с опиати българските деца ".

Отлична работа на Специализираната прокуратура и ГДБОП при задържането на незаконна група, тровеща с опиати българските деца. В хода на дейностите са конфискувани над 200 кг амфетамини.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР