Четирикратният световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън, определи

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън, определи
Коментари Харесай

Люис Хамилтън не харесва кола, за която плати 2 млн. евро

Четирикратният международен първенец във Формула 1 – Люис Хамилтън, дефинира суперколата Pagani Zonda за „ автомобила с най-лоша управляемост в света”. Британският водач си купи такава машина още през 2015 година, като заплати за нея 2 млн. евро. Хамилтън обаче очевидно не е удовлетворен от автомобила, тъй като се оплака от него пред The Sunday Times.

„ Избрах версията с механични скорости, тъй като въобще не ми харесва по какъв начин работи автоматичвана кутия. При Pagani тя е по-лоша от този на моя Smart Roadster. Вярно е, че аз съм по-взискателен като клиент, защото съм привикнал на по-бързо превключване на скорости. Затова, в случай че един ден направя лична суперкола, тя ще е с механични скорости”, изясни Хамилтън.

В колецията водача има и по-ексклузивни коли. Сред тях е Shelby Cobra 427 от 1966 година (на втората снима), като преди нейното пазаруване той се е съветвал персонално със основателя на колата – Карол Шелби. Шампионът разполага и с още една Cobra от 1967 година, която изплозва за запаси елементи. В гаража му има и Ford Mustang Shelby GT500, също от 1967 година, който обаче Люис въобще не харесва, с изключение на на външен тип.
Плановете на английския водач плануват към 15-те автомобила в сбирката му да се причислят най-малко още 3 в близко време. Един от тях е суперхибридът Mercedes-AMG Proejct One, а другите два – купето Mercedes-Benz 300 SL и Ferrari 250GT California Spyder, който Хамилтън дефинира за „ автомобила-мечта”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР