Четири големи юбилея ще се честват на празниците на изкуствата

...
Четири големи юбилея ще се честват на празниците на изкуствата
Коментари Харесай

Днес започва Аполония 2022

Четири огромни юбилея ще се празнуват на празниците на изкуствата „ Аполония “ в Созопол тази година.

С концерт на Детския духов оркестър " Джуниър бенд " от Велико Търново, в амфитеатъра на града, довечера се открива фестивала. 70-годишен празник ще означи Иво-Папазов-Ибряма, ще се празнува 100-годишнината от рождението на Радой Ралин и 80-годишен празник на литературния историк Михаил Неделчев. Рок група " Фондацията " ще означи 55-годишнината на " Щурците " с концерт, който е измежду акцентите в програмата.

От през днешния ден до 5-ти септември Созопол още веднъж става културната столица на България. Различни изкуства на разнообразни подиуми си дават среща в морския град. Празниците на изкуствата за 38 поредна година сплотяват гения на най-любимите български създатели.

Над 50 събития са включени в програмата, сподели артистичният шеф на " Аполония " Маргарита Димитрова:

" Новото е, че имаме младежи - да вземем за пример, започваме с детския духов оркестър " Джуниър бенд " от Търново. Това са едни превъзходни млади музиканти, които ще бъдат на самото разкриване. Имаме млади реализатори, студенти, приключили към този момент Музикалната академия, които ще свирят на 29.08. в Археологическия музей. Имаме един извънредно млад и доста надарен пианист Джулиън Тривелиан, който ще свири при нас на 30 август ".

В програмата са включени богата палитра от събития- концерти, театрални постановки, изложения, литературни министър председатели, майсторски класове, както и годишните срещи с българските създатели край морето в диалози озаглавени " Цената на триумфа ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР