Четири години след като ЕС пое курс към установяване на

...
Четири години след като ЕС пое курс към установяване на
Коментари Харесай

Politico: ЕС счупи Украйна

Четири години откакто Европейски Съюз пое курс към определяне на по-тесни връзки с Украйна и „ оказа помощ за началото на революцията, страната е разорена от война и съвсем се е разпаднала “. Това написа политическото издание Politico. В собствен материал изданието отбелязва още, в Европейски Съюз също няма обща позиция във връзка с Украйна.

„ Някои настояват, че съществуват морални отговорности да се прави повече в отбрана на Украйна… изключително поради това, че Киев е показал подготвеност за промени. Други споделят, че Западът към този момент е оказал прекалено много помощ и е поел прекомерно огромен риск поради страна, в която корупцията продължава да бъде вплетена в структурата на държавното управление, а напъните за промени, по-специално в правосъдната, финансовата и енергийната сфери, са прекомерно слаби “, се споделя в публикацията.

Заедно с това се акцентира, че все още Европейски Съюз е отпуснал на Украйна към 12 милиарда евро финансова помощ, при което 94% от тази сума е била отпусната под формата на заеми, „ оседлали страната със задлъжнялост, която ѝ пречи на възобновяване “.

Като умозаключение изданието отбелязва, че икономическият спад в Украйна, станал резултат от „ постмайданските “ събития, утежняването на връзките с Русия и отлаганите промени са довели до съществено неодобрение измежду популацията, което единствено задълбочава разкола в страната.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР