Четири гиганта в бизнеса с полетите на три континента искат

...
Четири гиганта в бизнеса с полетите на три континента искат
Коментари Харесай

Сделка за $1.2 милиарда създава най-голямата виртуална авиолиния в света

Четири колоса в бизнеса с полетите на три континента желаят да основат виртуална супер-авиолиния. И възнамеряват да похарчат над 1 милиарда $, с цел да реализиран тази цел, споделя CNN.

В серия от покупко-продажби, обявени през днешния ден, Delta Air Lines и основаната в Шанхай China Eastern купуват по 10% от Air France/KLM Group. А последната, от своя страна, ще закупи 31% от компанията на Ричард Брансън Virgin Atlantic Airways.

Инвестицията е жестоко към 1.2 милиарда $, а задачата - да заздрави връзките сред операторите, давайки им опция да координират активността си по-добре.

Но това не значи, че фирмите се сливат - те ще запазят своя бранд и управление. Но споразуменията ще им оказват помощ да координират по-добре и без да рискуват да нарушат антитръстовото законодателство, отблъсквайки конкуренцията от останалите авиолинии.

Споразуменията ще бъдат подписани в края на 2017 година, а Virgin чака утвърждение от акционерите при започване на 2019 година

От своя страна Delta към този момент има 49% от Virgin, закупени през 2013 година, както и 49% от AeroMexico, 9.5% от бразилката Gol и 3.5% от China Western.

Авиолиниите от дълго време се пробват да трансформират досегашните алианси, които даваха право на клиентите да закупят един билет за голям брой авиолинии, само че пречеха на фирмите да координират графика си, както и цените.

Ако новите съглашения бъдат утвърдени, Virgin може да получи опция да каца на Хийтроу и Гетуик в Лондон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР