Четири деца от местна индианска общност бяха открити живи в

...
Четири деца от местна индианска общност бяха открити живи в
Коментари Харесай

Чудо като със Сашко от Перник: 4 деца оцеляха 17 дни в джунглата след самолетна катастрофа

Четири деца от локална индианска общественост бяха открити живи в Южна Колумбия цели 17 дни откакто самолетът, с който пътуваха, се разруши в джунглата. За чудото заяви президентът Густаво Петро през днешния ден.

Децата са открити от избавителен екип, формиран от военнослужещи, пожарникари и представители на гражданската въздухоплавателна администрация на Колумбия, в дебрите на джунглата в колумбийската провинция Какета.



Спасители-доброволци ни наред издирваха хлапетата, след които има и бебе

Самолетът - " Чесна 206 " - изпълнявал полет със 7души на борда от Араракуара, провинция Амасонас, за Сан Хосе дел Гуавиаре, град в провинция Гуавиаре, в ранните часове на 1 май, когато подал сигнал за паника поради щета на мотора. " След интензивно търсене от нашата войска открихме живи четири деца, които бяха в неопределеност след самолетна злополука в Гуавиаре. Това е радостна вест за цялата страна ", написа Петро в Туитър.

При злополуката са починали водачът, помощникът му и майката на децата - 33-годишната Мадалена Мукутау. Техните тела са открити в разрушилия се аероплан. Четирите деца на възраст 13, 9 и 4 години и 11-месечно бебе са оживели при жестокия удар в земята.

По първични данни от гражданската въздухоплавателна администрация, която координираше избавителната интервенция, децата са съумели да избягат от самолета и са тръгнали през тропическата гора, с цел да търсят помощ. Спасители, подкрепени от следови кучета, попаднали на изхвърлени плодове, които децата са яли, с цел да оцелеят, както и на спонтанни укрития, направени от растителността в джунглата. В избавителната интервенция участваха и самолети и хеликоптери на колумбийската войска.

Щастливият завършек на историята граничи с знамение, пишат локалните медии. Случаят прилича историята с невръстния аутист Сашко от Перник, който изчезна безследно в планината и дни наред не можеше да бъде открит. Накрая обаче двама спасители го върнаха жив и здрав.



Сашко от Перник оцеля дни наред в планината 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР