След месеци на надежда базираният в Аахен производител на електрически

...
След месеци на надежда базираният в Аахен производител на електрически
Коментари Харесай

Заводът за електрически коли на Кирил Петков, фалира

След месеци на вяра основаният в Аахен производител на електрически автомобили Next.e.Go Mobile към този момент чака банкрут. Компанията ще открие произвеждане по неплатежоспособност на 1 май, оповестиха от e.GO, написа изданието Automobilwoche.

Германският производител на електрически транспортни средства Next.e.Go Mobile, който планираше да построи фабрика в България, подаде молба за неплатежоспособност на фона на провокациите в промишлеността и неустойчивостта на финансовия пазар.

Германският стартъп за електрически автомобили трябваше да влага 140 млн. евро в цех за произвеждане на коли в България, заяви тогавашният министърът на стопанската система на страната Кирил Петков през юли 2021-а. Петков добави, че държавното управление ще даде общо 34 млн. евро за поддръжка на Next e.Go Mobile на три транша. 

Планираше се фабриката в Ловеч ще бъде построена в промишлен парк от над 160 000 кв.м, с над 65 000 кв.м покривна повърхност. А когато заводът доближи цялостен потенциал, на всеки 15 минути по едно транспортно средство да напуща поточните линии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР