Четири часа Иванчева да е обект на общонационално забавление, да

...
Четири часа Иванчева да е обект на общонационално забавление, да
Коментари Харесай

Бивш шеф на разузнаването закова адвокат Марковски за доказателствата срещу скандалната кметица на "Младост"!

Четири часа Иванчева да е обект на общонационално развлечение, да се струпа жива мощ... Не се прави по този начин, съобщи някогашният министър на вътрешните работи Румен Петков, разяснявайки показния арест на кмета на столичния " Младост " Десислава Иванчева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани за приемане на рушвет, който съгласно обвиняването е част от контрактувана още по-голяма сума. Румен Петков има вяра, че има събрани съществени доказателства, защото по думите му в противоположен случай обстановката ще бъде пагубна.

" От АБВ сме уверени, че корупцията би трябвало да бъде показвана и наказвана, само че когато се мине една граница... Така или другояче ще стигнем до Страсбург ", сподели още той в " България заран ", базирайки се на експертни отзиви, че има задоволително причини да се стигне до Европейския съд по правата на индивида.

Бившият шеф на Националната разследваща работа (НРС) ген. Димо Гяуров изясни, че законът фактически разпорежда описването и отнемането да бъде осъществено в наличието на лицето, само че не е казано безусловно това да става на мястото на залавянето.

" Можеше преброяването да стане в постройката на Министерството на спорта ", уточни и означи, че в тази ситуация повече го смущава държанието на лицето, което е дало рушвет - Александър Ваклин.

" Колкото да не сме наясно с фактологията, коства ми се, че за едно такова съобщение на районния кмет никой би изискал такава сума. Всеки естествен строител знае какво би трябвало да направи - тъжба до Административния съд ", разяснява ген. Гяуров.

Ако не са показани доказателства на юрист Марковски (бел. ред. - бранителят на Десислава Иванчева), те просто не са му показани, не че ги няма, счита някогашният началник на Национална разузнавателна служба.

Двамата разясниха и неспирните нападки сред водача на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и президента Румен Радев. Според Цветанов акцията на Радев е непрозрачно финансирана, а препоръчаното от него мнение на КСНС е несъвместимо с участието ни в Европейски Съюз и НАТО.

" Институционалната борба не може да даде нищо положително за страната. Четох декларацията на президента. Не мисля, че има човек в страната, който съществено да мисли на тематика излизане от Европейски Съюз и НАТО ", уточни Петков и добави, че в ГЕРБ имат чувство за разлъка с властта.

" Наблюдаваме продължението на " студена война " сред институциите. Няма никакво значение кой ще я завоюва, България губи. Всичко това се следи от външните наблюдаващи ", разяснява ген. Гяуров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР